Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Occurrence of lactobacilli isolated from goat's colostrums

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872163" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872163 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Occurrence of lactobacilli isolated from goat's colostrums

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to monitor occurrence of Lactobacillus spp. in samples of goat's colostrums and to compare the results with the raw goat's and ewe's milk. Cultures of lactobacilli were cultivated from samples of goat's colostrums (n=130), raw goat's milk (n=6) and raw ewe's milk (n=13) from the dairy farms in Czech Republic. Polymerase chain reaction (PCR) method was used for the identification of Lactobacillus spp. from DNA of selected samples (n=215) isolated from goat's colostrums, raw goat's milk (n=10) and raw ewe's milk (n=16). Only 21 % of isolated strains, cultivated from selected samples of goat's colostrums, were identified by the PCR as Lactobacillus spp. In samples of raw ewe's milk only 5 isolated strains (31 %) were identified as Lactobacillus spp. and in raw goat's milk were none.

  • Název v anglickém jazyce

    Occurrence of lactobacilli isolated from goat's colostrums

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to monitor occurrence of Lactobacillus spp. in samples of goat's colostrums and to compare the results with the raw goat's and ewe's milk. Cultures of lactobacilli were cultivated from samples of goat's colostrums (n=130), raw goat's milk (n=6) and raw ewe's milk (n=13) from the dairy farms in Czech Republic. Polymerase chain reaction (PCR) method was used for the identification of Lactobacillus spp. from DNA of selected samples (n=215) isolated from goat's colostrums, raw goat's milk (n=10) and raw ewe's milk (n=16). Only 21 % of isolated strains, cultivated from selected samples of goat's colostrums, were identified by the PCR as Lactobacillus spp. In samples of raw ewe's milk only 5 isolated strains (31 %) were identified as Lactobacillus spp. and in raw goat's milk were none.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-664-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    171-174

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    2. 10. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku