Occurrence of lactobacilli isolated from goat's colostrums
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872163" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872163 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Occurrence of lactobacilli isolated from goat's colostrums
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to monitor occurrence of Lactobacillus spp. in samples of goat's colostrums and to compare the results with the raw goat's and ewe's milk. Cultures of lactobacilli were cultivated from samples of goat's colostrums (n=130), raw goat's milk (n=6) and raw ewe's milk (n=13) from the dairy farms in Czech Republic. Polymerase chain reaction (PCR) method was used for the identification of Lactobacillus spp. from DNA of selected samples (n=215) isolated from goat's colostrums, raw goat's milk (n=10) and raw ewe's milk (n=16). Only 21 % of isolated strains, cultivated from selected samples of goat's colostrums, were identified by the PCR as Lactobacillus spp. In samples of raw ewe's milk only 5 isolated strains (31 %) were identified as Lactobacillus spp. and in raw goat's milk were none.
Název v anglickém jazyce
Occurrence of lactobacilli isolated from goat's colostrums
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to monitor occurrence of Lactobacillus spp. in samples of goat's colostrums and to compare the results with the raw goat's and ewe's milk. Cultures of lactobacilli were cultivated from samples of goat's colostrums (n=130), raw goat's milk (n=6) and raw ewe's milk (n=13) from the dairy farms in Czech Republic. Polymerase chain reaction (PCR) method was used for the identification of Lactobacillus spp. from DNA of selected samples (n=215) isolated from goat's colostrums, raw goat's milk (n=10) and raw ewe's milk (n=16). Only 21 % of isolated strains, cultivated from selected samples of goat's colostrums, were identified by the PCR as Lactobacillus spp. In samples of raw ewe's milk only 5 isolated strains (31 %) were identified as Lactobacillus spp. and in raw goat's milk were none.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-664-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
171-174
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
2. 10. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—