Occurrence of Lactobacillus spp. isolated from raw cow milk
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873009" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873009 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Occurrence of Lactobacillus spp. isolated from raw cow milk
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to monitor occurrence of bacteria of the genus Lactobacillus in samples of raw cow's milk. Isolates of lactobacilli were cultivated from samples of raw milk (n = 30) collected from milk vending machines in South Moravia Region,the Czech Republic in the period from 2010 to 2014. Polymerase chain reaction (PCR) method was used for the identification of suspected isolates (n = 64). Only 30% of isolated strains were identified as Lactobacillus spp. In total more than half (53%) ofthe collected samples contained Lactobacillus spp. and during the study, the number of positive samples increased.
Název v anglickém jazyce
Occurrence of Lactobacillus spp. isolated from raw cow milk
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to monitor occurrence of bacteria of the genus Lactobacillus in samples of raw cow's milk. Isolates of lactobacilli were cultivated from samples of raw milk (n = 30) collected from milk vending machines in South Moravia Region,the Czech Republic in the period from 2010 to 2014. Polymerase chain reaction (PCR) method was used for the identification of suspected isolates (n = 64). Only 30% of isolated strains were identified as Lactobacillus spp. In total more than half (53%) ofthe collected samples contained Lactobacillus spp. and during the study, the number of positive samples increased.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLIV
ISBN
978-80-7305-729-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
41-44
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
15. 10. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—