Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Occurrence of Lactobacillus spp. isolated from raw cow milk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873009" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873009 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Occurrence of Lactobacillus spp. isolated from raw cow milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to monitor occurrence of bacteria of the genus Lactobacillus in samples of raw cow's milk. Isolates of lactobacilli were cultivated from samples of raw milk (n = 30) collected from milk vending machines in South Moravia Region,the Czech Republic in the period from 2010 to 2014. Polymerase chain reaction (PCR) method was used for the identification of suspected isolates (n = 64). Only 30% of isolated strains were identified as Lactobacillus spp. In total more than half (53%) ofthe collected samples contained Lactobacillus spp. and during the study, the number of positive samples increased.

  • Název v anglickém jazyce

    Occurrence of Lactobacillus spp. isolated from raw cow milk

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to monitor occurrence of bacteria of the genus Lactobacillus in samples of raw cow's milk. Isolates of lactobacilli were cultivated from samples of raw milk (n = 30) collected from milk vending machines in South Moravia Region,the Czech Republic in the period from 2010 to 2014. Polymerase chain reaction (PCR) method was used for the identification of suspected isolates (n = 64). Only 30% of isolated strains were identified as Lactobacillus spp. In total more than half (53%) ofthe collected samples contained Lactobacillus spp. and during the study, the number of positive samples increased.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLIV

  • ISBN

    978-80-7305-729-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    41-44

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    15. 10. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku