Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv MAP na vodní aktivitu a sušinu Jadelu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872258" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872258 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv MAP na vodní aktivitu a sušinu Jadelu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem studie bylo zjistit vliv modifikované atmosféry na změnu vodní aktivity a sušiny u sýru Jadel v průběhu skladování po dobu 4 týdnů. Sůl v nálevu postupně přechází do sýru. Způsobuje tak snížení vodní aktivity, která udává dostupnost vody pro růst mikroorganismů. Z hlediska vodní aktivity a sušiny se jeví jako nejvhodnější pro stabilitu výrobku využít atmosféru s dusíkem, která nemá negativní vliv na výrobek.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect MAP on water aktivity and solids Jadel

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the effect of modified atmosphere on change of water activity and dry matter in the cheese Jadel during storage for 4 weeks. Salt in the brine gradually permeates into cheese and so reduces the value of water activity. Water activity indicates the water availability for grow of microorganisms. The most stable product is packaged in nitrogen atmosphere from point of view of water activity and dry matter. This atmosphere does not influence cheese Jadel.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků X. Sborník referátů ze semináře s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7375-755-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    38-39

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    16. 5. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku