Changes the selected parameters for Eidam 30 % in three seasons
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872259" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872259 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes the selected parameters for Eidam 30 % in three seasons
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the study was to compare selected parameters of the standard type of Edam cheese in three seasons after purchasing and storage. Storage was carried out in three atmospheres and a common gas CO2 and N2 gas. The products were standardized selling point and permanent supplier. For samples was measured by water activity, dry matter and sensory changes. The results show highest content of dry matter in the autumn months 57.89 % and lowest in the spring months 49.93 %. Solids changed during storagewith increasing tendency. Water activity is highest in the spring months 0.97 and lowest in summer months 0.95. During storage there is a gradual decrease it. In the free atmosphere, the most stable samples sold in the summer, in the atmosphere with carbon dioxide samples are stable also in the summer and in the atmosphere with nitrogen atmosphere are stable samples autumn. From a sensory point of view from the beginning like cheese. After 12 daily monitoring, most samples appeared myco
Název v anglickém jazyce
Changes the selected parameters for Eidam 30 % in three seasons
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to compare selected parameters of the standard type of Edam cheese in three seasons after purchasing and storage. Storage was carried out in three atmospheres and a common gas CO2 and N2 gas. The products were standardized selling point and permanent supplier. For samples was measured by water activity, dry matter and sensory changes. The results show highest content of dry matter in the autumn months 57.89 % and lowest in the spring months 49.93 %. Solids changed during storagewith increasing tendency. Water activity is highest in the spring months 0.97 and lowest in summer months 0.95. During storage there is a gradual decrease it. In the free atmosphere, the most stable samples sold in the summer, in the atmosphere with carbon dioxide samples are stable also in the summer and in the atmosphere with nitrogen atmosphere are stable samples autumn. From a sensory point of view from the beginning like cheese. After 12 daily monitoring, most samples appeared myco
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-650-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
49-51
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
30. 5. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—