Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Svalová soustava - základ masa jatečných zvířat. 3. část: Svaly pánevní končetiny - kýty (prase domácí)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872339" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872339 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16170/13:43872339

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Svalová soustava - základ masa jatečných zvířat. 3. část: Svaly pánevní končetiny - kýty (prase domácí)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Svaly pánevní končetiny představují z fyziologického hlediska hlavní hnací sílu, která posouvá tělo dopředu. Z pohledu zpracování masa zahrnují hodnotné části, které se používají k produkci celosvalových masných výrobků, jako jsou dušené, nebo sušené šunky. Pro výrobu jakostních dušených šunek se využívá zejména vrchní šál (mm. adductores a m. semimembranosus), příp. spodní šál (m. biceps femoris). Svaly bérce tvoří podklad zadního kolene.

  • Název v anglickém jazyce

    Musculature - the basis of meat, part 3: Muscles of the pelvic limb (Sus scrofa)

  • Popis výsledku anglicky

    From the physiology point of view muscles of the pelvic limb produce a propulsive force that pushes forward the body. From the meat processing point of view the hindlimb muscles are valuable part of pork used for the manufactur of the whole-muscle products like cooked hams or dry cured hams. For cooked hams top side meat (mm. adductores and m. semimembranosus), is used particularly or silver side (m. biceps femoris). Muscles of the crus from the basis of the hindshank.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    34-39

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus