Svalová soustava - základ masa jatečných zvířat. 3. část: Svaly pánevní končetiny - kýty (prase domácí)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872339" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872339 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62157124:16170/13:43872339
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Svalová soustava - základ masa jatečných zvířat. 3. část: Svaly pánevní končetiny - kýty (prase domácí)
Popis výsledku v původním jazyce
Svaly pánevní končetiny představují z fyziologického hlediska hlavní hnací sílu, která posouvá tělo dopředu. Z pohledu zpracování masa zahrnují hodnotné části, které se používají k produkci celosvalových masných výrobků, jako jsou dušené, nebo sušené šunky. Pro výrobu jakostních dušených šunek se využívá zejména vrchní šál (mm. adductores a m. semimembranosus), příp. spodní šál (m. biceps femoris). Svaly bérce tvoří podklad zadního kolene.
Název v anglickém jazyce
Musculature - the basis of meat, part 3: Muscles of the pelvic limb (Sus scrofa)
Popis výsledku anglicky
From the physiology point of view muscles of the pelvic limb produce a propulsive force that pushes forward the body. From the meat processing point of view the hindlimb muscles are valuable part of pork used for the manufactur of the whole-muscle products like cooked hams or dry cured hams. For cooked hams top side meat (mm. adductores and m. semimembranosus), is used particularly or silver side (m. biceps femoris). Muscles of the crus from the basis of the hindshank.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
24
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
34-39
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—