Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Přehled nálezů zjišťovaných při veterinární prohlídce u vybraných druhů hospodářských zvířat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872376" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872376 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Přehled nálezů zjišťovaných při veterinární prohlídce u vybraných druhů hospodářských zvířat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Veterinární prohlídka těl jatečných zvířat a orgánů je jedním ze zásadních nástrojů zabezpečení zdravotní nezávadnosti. Změny zjišťované při veterinární prohlídce porážených zvířat mohou být technologického nebo patologického původu. Článek uvádí souhrnzměn zjišťovaných při prohlídce drůbeže, zejména brojlerových kuřat, prasat a skotu, které jsou důvodem jejich vyloučení z lidské spotřeby. Jsou zmíněny také příčiny vzniku vad, případně zdravotní vlivy ovlivňující výsledky posouzení zdravotní nezávadnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Summary of findings collected during the veterinary inspection of selected livestock species

  • Popis výsledku anglicky

    Veterinary inspection of carcasses and organs of slaughtered animals is one of the most important tools to ensure food safety. Changes found during a veterinary inspection of slaughtered animals may be of technological or pathological origin. The articlesummarizes the changes found during veterinary inspection of poultry (especially broiler chickens), pigs and cattle, that are the reasons for exclusion of carcasses from human consumption. Causes of the changes, or health factors affecting the decisionsconcerning meat are mentioned, too.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    15-21

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus