Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Plotnová difuzní metoda pro stanovení reziduí inhibičních látek v mléce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872960" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872960 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Plotnová difuzní metoda pro stanovení reziduí inhibičních látek v mléce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pro ochranu zdraví spotřebitele i pro zajištění kvalitní suroviny pro výrobu mléčných výrobků je nezbytná kontrola přítomnosti reziduí inhibičních látek v mléce. Plotnová difuzní metoda zaujímá po řadu let významné postavení v systému kontroly reziduí antimikrobiálních látek v surovinách a potravinách živočišného původu v ČR i ve světě. Článek poskytuje informaci o historii vývoje plotnových metod a o jejich využití v současnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    The plate diffusion method for determining inhibitory substance residues in milk

  • Popis výsledku anglicky

    To protect the health of a consumer and to ensure the quality of raw milk in the production of dairy products, it is necessary to monitor the presence of inhibitory substance residues in milk. The plate diffusion method holds an important position in themonitoring system for antimicrobial substance residues in raw materials and foodstuffs of animal origin in the Czech Republic and in the world. This article provides information about the historical development of the plate diffusion method and informsabout its current use.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    146

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    "IV"-"VII"

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus