Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hardness of meat (Cervus elaphus) at different treatment procedure

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872994" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872994 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Hardness of meat (Cervus elaphus) at different treatment procedure

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Textural properties are important sensory characteristic for consumers of red deer meat. Objective and detailed measurements of red deer texture have been needed for the evaluation of deer meat quality. Meat samples (thigh) (Musculus femoris) were collected at the deer farm from Slovakia from 6 red deer (Cervus elaphus), males ({ 1.5 years). Three treatment procedures were used: (cooking in water bath, frying, roasting). The texture profile analysis was performed on samples, with TA-XT Plus Texture Analyzer (Stable Micro System, Surrey, UK). The hardness of the tested meat samples had averages ranging between 10493.53 g (for roasted meat) up to 5040.20 g (for fried meat). The obtained results concluded that the tested treatment procedure did not statistically affect the hardness of the deer meat.

  • Název v anglickém jazyce

    Hardness of meat (Cervus elaphus) at different treatment procedure

  • Popis výsledku anglicky

    Textural properties are important sensory characteristic for consumers of red deer meat. Objective and detailed measurements of red deer texture have been needed for the evaluation of deer meat quality. Meat samples (thigh) (Musculus femoris) were collected at the deer farm from Slovakia from 6 red deer (Cervus elaphus), males ({ 1.5 years). Three treatment procedures were used: (cooking in water bath, frying, roasting). The texture profile analysis was performed on samples, with TA-XT Plus Texture Analyzer (Stable Micro System, Surrey, UK). The hardness of the tested meat samples had averages ranging between 10493.53 g (for roasted meat) up to 5040.20 g (for fried meat). The obtained results concluded that the tested treatment procedure did not statistically affect the hardness of the deer meat.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLIV

  • ISBN

    978-80-7305-729-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    113-116

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    15. 10. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku