Hodnocení vybraných jakostních parametrů masa krokodýlů českého původu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873025" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873025 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení vybraných jakostních parametrů masa krokodýlů českého původu
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem námi provedených analýz bylo stanovit chemické a senzorické parametry u vybraných jatečných partií krokodýlího masa. Do pokusu bylo zapojeno maso ze dvou krokodýlů nilských (Crocodylus niloticus), kteří jsou chováni na území České republiky. Jednotlivé sledované jatečné partie byly plec, kýta, ribeye steak, hřbet filet. U jednotlivých jatečných partií byl stanovován obsah bílkovin (219,15+-10,52 g.kg-1), obsah tuku (27,58+-36,25 g.kg-1), obsah sušiny (266,37+-34,69 g.kg-1), obsah popela (10,63+-0,45 g.kg-1) a energetická hodnota (4899+-1312 kJ/kg).
Název v anglickém jazyce
Selected quality parameters chracterization of crocodile meat produced in Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The main aim of our work was to analyze chemical and sensory properties in selected slaughtered parts of crocodile meat. The meat obtained from Nile crocodile (Crocodylus niloticus), bred in the Czech Republic, was used as material for the research. Themeat samples consisted of the following parts: shoulder, hind leg, rib eye steak and back (spinal part). Our research included the determination of protein content (219,15+-10,52 g.kg-1), fat content (27,58+-36,25 g.kg-1), dry matter content (266,37+-34,69 g.kg-1), ash content (10,63+-0,45 g.kg-1) and energy level (4899+-1312 kJ/kg) in the samples of crocodile meat.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XL. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014
ISBN
978-80-7375-944-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
411-416
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
5. 3. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—