Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení vybraných jakostních parametrů masa krokodýlů českého původu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873025" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873025 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení vybraných jakostních parametrů masa krokodýlů českého původu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem námi provedených analýz bylo stanovit chemické a senzorické parametry u vybraných jatečných partií krokodýlího masa. Do pokusu bylo zapojeno maso ze dvou krokodýlů nilských (Crocodylus niloticus), kteří jsou chováni na území České republiky. Jednotlivé sledované jatečné partie byly plec, kýta, ribeye steak, hřbet filet. U jednotlivých jatečných partií byl stanovován obsah bílkovin (219,15+-10,52 g.kg-1), obsah tuku (27,58+-36,25 g.kg-1), obsah sušiny (266,37+-34,69 g.kg-1), obsah popela (10,63+-0,45 g.kg-1) a energetická hodnota (4899+-1312 kJ/kg).

  • Název v anglickém jazyce

    Selected quality parameters chracterization of crocodile meat produced in Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The main aim of our work was to analyze chemical and sensory properties in selected slaughtered parts of crocodile meat. The meat obtained from Nile crocodile (Crocodylus niloticus), bred in the Czech Republic, was used as material for the research. Themeat samples consisted of the following parts: shoulder, hind leg, rib eye steak and back (spinal part). Our research included the determination of protein content (219,15+-10,52 g.kg-1), fat content (27,58+-36,25 g.kg-1), dry matter content (266,37+-34,69 g.kg-1), ash content (10,63+-0,45 g.kg-1) and energy level (4899+-1312 kJ/kg) in the samples of crocodile meat.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XL. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014

  • ISBN

    978-80-7375-944-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    411-416

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    5. 3. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku