Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Production properties and meat quality of poultry from organic and classic production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873028" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873028 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Production properties and meat quality of poultry from organic and classic production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The consumers believe that quality of organic food is higher than conventional production foods. The aim of present study was to investigate qualitative and quantitative properties of meat from organic and conventional production systems as currently provided in markets for Czech consumers. 14 organic and 19 conventional fresh broilers have been obtained from two farms and were evaluated for production properties (carcass portions yield and weight), skin color (breast and leg) and chemicals parameters (dry matter, total protein, fat and ash) of breast and leg. The conventional poultry breast yielded and weighted higher (P { 0.01) than organic poultry breast. The color parameters indicated that the skin of organic chickens (breast and leg) was more yellow. Protein content of organic breast meat was greater (P { 0.05) than conventional breast, on the contrary was fat contents were evaluated in organic breast lesser (P { 0.01) than conventional breast. According to this study the quality

  • Název v anglickém jazyce

    Production properties and meat quality of poultry from organic and classic production

  • Popis výsledku anglicky

    The consumers believe that quality of organic food is higher than conventional production foods. The aim of present study was to investigate qualitative and quantitative properties of meat from organic and conventional production systems as currently provided in markets for Czech consumers. 14 organic and 19 conventional fresh broilers have been obtained from two farms and were evaluated for production properties (carcass portions yield and weight), skin color (breast and leg) and chemicals parameters (dry matter, total protein, fat and ash) of breast and leg. The conventional poultry breast yielded and weighted higher (P { 0.01) than organic poultry breast. The color parameters indicated that the skin of organic chickens (breast and leg) was more yellow. Protein content of organic breast meat was greater (P { 0.05) than conventional breast, on the contrary was fat contents were evaluated in organic breast lesser (P { 0.01) than conventional breast. According to this study the quality

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník publikácií zo XVI. ročníka odbornej konferencie s medzinárodnou účasťou Manažment bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov (poľnohospodárstvo-obchod-služby)

  • ISBN

    978-80-89385-21-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    66-71

  • Název nakladatele

    ELSEWA, s.r.o.

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské pleso

  • Datum konání akce

    29. 10. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku