Qualitative and quantitative properties of chicken's wings from organic and classic production system
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873584" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873584 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Qualitative and quantitative properties of chicken's wings from organic and classic production system
Popis výsledku v původním jazyce
The consumers believe that organic food is more quality and healthier than conventional production food. The aim of present study was to investigate quality and quantity properties of chicken's wings from organic and conventional production systems as currently provided in markets for Czech consumers. 14 organic and 19 conventional fresh broilers have been obtained from two farms and were evaluated production properties of wings (yield and weight) and chemicals parameters (dry matter, total protein, netprotein, collagen, fat and ash) of deboned wings (meat with skin). The eviscerated carcass of conventional poultry are yielded (from whole alive broiler) higher (P < 0.05) than organic, while its wings versa, where yielded and weighted lower than organic wings. The skin, bones, tip (left wings) and the meat with skin (right wings) of organic broilers are heavier (P < 0.05) than classic chickens.The dry matter and total Protein content of deboned organic broiler's wings (meat with skin)
Název v anglickém jazyce
Qualitative and quantitative properties of chicken's wings from organic and classic production system
Popis výsledku anglicky
The consumers believe that organic food is more quality and healthier than conventional production food. The aim of present study was to investigate quality and quantity properties of chicken's wings from organic and conventional production systems as currently provided in markets for Czech consumers. 14 organic and 19 conventional fresh broilers have been obtained from two farms and were evaluated production properties of wings (yield and weight) and chemicals parameters (dry matter, total protein, netprotein, collagen, fat and ash) of deboned wings (meat with skin). The eviscerated carcass of conventional poultry are yielded (from whole alive broiler) higher (P < 0.05) than organic, while its wings versa, where yielded and weighted lower than organic wings. The skin, bones, tip (left wings) and the meat with skin (right wings) of organic broilers are heavier (P < 0.05) than classic chickens.The dry matter and total Protein content of deboned organic broiler's wings (meat with skin)
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XVII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-758-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
32-34
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
27. 5. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—