Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Qualitative and quantitative properties of chicken's wings from organic and classic production system

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873584" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873584 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Qualitative and quantitative properties of chicken's wings from organic and classic production system

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The consumers believe that organic food is more quality and healthier than conventional production food. The aim of present study was to investigate quality and quantity properties of chicken's wings from organic and conventional production systems as currently provided in markets for Czech consumers. 14 organic and 19 conventional fresh broilers have been obtained from two farms and were evaluated production properties of wings (yield and weight) and chemicals parameters (dry matter, total protein, netprotein, collagen, fat and ash) of deboned wings (meat with skin). The eviscerated carcass of conventional poultry are yielded (from whole alive broiler) higher (P < 0.05) than organic, while its wings versa, where yielded and weighted lower than organic wings. The skin, bones, tip (left wings) and the meat with skin (right wings) of organic broilers are heavier (P < 0.05) than classic chickens.The dry matter and total Protein content of deboned organic broiler's wings (meat with skin)

  • Název v anglickém jazyce

    Qualitative and quantitative properties of chicken's wings from organic and classic production system

  • Popis výsledku anglicky

    The consumers believe that organic food is more quality and healthier than conventional production food. The aim of present study was to investigate quality and quantity properties of chicken's wings from organic and conventional production systems as currently provided in markets for Czech consumers. 14 organic and 19 conventional fresh broilers have been obtained from two farms and were evaluated production properties of wings (yield and weight) and chemicals parameters (dry matter, total protein, netprotein, collagen, fat and ash) of deboned wings (meat with skin). The eviscerated carcass of conventional poultry are yielded (from whole alive broiler) higher (P < 0.05) than organic, while its wings versa, where yielded and weighted lower than organic wings. The skin, bones, tip (left wings) and the meat with skin (right wings) of organic broilers are heavier (P < 0.05) than classic chickens.The dry matter and total Protein content of deboned organic broiler's wings (meat with skin)

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XVII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-758-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    32-34

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    27. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku