Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Detection of native starches in meat products using histochemical lugol calleja method

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873030" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873030 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.5219/335" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.5219/335</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5219/335" target="_blank" >10.5219/335</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Detection of native starches in meat products using histochemical lugol calleja method

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Starch has been still used in food industry today as one of the main additives in foodstuffs. The reason for the use of starches in foodstuffs is their ability to bind water and to contribute to the coherent structure of the final product. However, the presence of starch in some foodstuffs is limited by legislation. These are especially meat products where legislation prohibits using starches. This study deals with determination of native starches using histochemical Lugol Calleja staining in meat products. The targeted structures of this successive staining are starches and collagen ligaments. Other structures can also be detected, based on the knowledge of their morphology. Within the scope of this study, the possibility of histochemical proof on thebasis of reaction between Lugol's iodine solution and starch amylose was demonstrated. From the samples analyzed, the following criteria for the method were determined: Repeatability and repeatability of intralaboratory results was 100%,

  • Název v anglickém jazyce

    Detection of native starches in meat products using histochemical lugol calleja method

  • Popis výsledku anglicky

    Starch has been still used in food industry today as one of the main additives in foodstuffs. The reason for the use of starches in foodstuffs is their ability to bind water and to contribute to the coherent structure of the final product. However, the presence of starch in some foodstuffs is limited by legislation. These are especially meat products where legislation prohibits using starches. This study deals with determination of native starches using histochemical Lugol Calleja staining in meat products. The targeted structures of this successive staining are starches and collagen ligaments. Other structures can also be detected, based on the knowledge of their morphology. Within the scope of this study, the possibility of histochemical proof on thebasis of reaction between Lugol's iodine solution and starch amylose was demonstrated. From the samples analyzed, the following criteria for the method were determined: Repeatability and repeatability of intralaboratory results was 100%,

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinárstvo

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    77-81

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus