Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Czech Republic considerably fewer slaughter cattle produced between 1990 and 2012 the Czech production went back to more than half

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873541" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873541 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    němčina

  • Název v původním jazyce

    Tschechische Republik Deutlich weniger Schlachtvieh erzeugt Zwischen 1990 und 2012 ging Tschechiens Produktion um mehr als die Hälfte zurück

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Laut Daten des Tschechischen statistischen Amtes wurden in der Tschechischen Republik im Jahr 1990 insgesamt 1,465 Millionen Tonnen Lebendgewicht an Schlachtvieh produziert, im Jahr 2012 bereits nur noch 710 Tausend Tonnen Lebendgewicht. Zwischen den Jahren 1990 und 2012 wies die Tschechische Republik somit einen Absturz der Schlachtviehproduktion um 51,5 % aus. Im Jahr 1990 betrug der durchschnittliche Verbrauch von Fleisch am Knochen 96,5 kg. Aktuell verbraucht ein Durchschnittsbürger der Tschechischen Republik 77,4 kg (2012), der Rückgang erreichte nahezu 20 %. Die Differenz zwischen Fleischproduktion und -verbrauch wird durch erhöhte Importe gedeckt.

  • Název v anglickém jazyce

    Czech Republic considerably fewer slaughter cattle produced between 1990 and 2012 the Czech production went back to more than half

  • Popis výsledku anglicky

    According to the Czech Statistical Office the production of livestock and poultry in the Czech Republic reached 1.465 million tonnes of live weight in 1990, in 2012 only 710 000 tonnes of live weight. Between 1990 and 2012 a fall in production of slaughter animals was 51.5 %. The average meat consumption in the Czech Republic was 96.5 kg per 1 person in 1990, in 2012 it was 77.4 kg. A decline reached nearly 20 %. The difference between the domectic meat production and consumption is covered by import.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Fleischwirtschaft

  • ISSN

    0015-363X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    95

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    36-40

  • Kód UT WoS článku

    000365929100010

  • EID výsledku v databázi Scopus