Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of Meat Quality by Near-Infrared Spectroscopy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873569" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873569 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of Meat Quality by Near-Infrared Spectroscopy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim was to determine total protein, pure protein, non-collagen muscle protein, dry matter and moisture (water) in pork meat using Fourier transform near-infrared reflectance spectroscopy (FT-NIRS). The spectra of samples (n = 54) were measured on anintegrating sphere in the reflectance mode with a compression cell in a range of 10,000 to 4,000 cm-1 and 100 scans on average. The evaluation was carried out using the method of partial least squares (PLS). The method of cross-validation was applied forverification. The best models were developed for dry matter and moisture (water). FT-NIR spectroscopy is a suitable technique for a quick analysis of the basic. components of pork

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of Meat Quality by Near-Infrared Spectroscopy

  • Popis výsledku anglicky

    The aim was to determine total protein, pure protein, non-collagen muscle protein, dry matter and moisture (water) in pork meat using Fourier transform near-infrared reflectance spectroscopy (FT-NIRS). The spectra of samples (n = 54) were measured on anintegrating sphere in the reflectance mode with a compression cell in a range of 10,000 to 4,000 cm-1 and 100 scans on average. The evaluation was carried out using the method of partial least squares (PLS). The method of cross-validation was applied forverification. The best models were developed for dry matter and moisture (water). FT-NIR spectroscopy is a suitable technique for a quick analysis of the basic. components of pork

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso International

  • ISSN

    1805-5281

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    39-43

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus