Determination of Meat Quality by Near-Infrared Spectroscopy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873569" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873569 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of Meat Quality by Near-Infrared Spectroscopy
Popis výsledku v původním jazyce
The aim was to determine total protein, pure protein, non-collagen muscle protein, dry matter and moisture (water) in pork meat using Fourier transform near-infrared reflectance spectroscopy (FT-NIRS). The spectra of samples (n = 54) were measured on anintegrating sphere in the reflectance mode with a compression cell in a range of 10,000 to 4,000 cm-1 and 100 scans on average. The evaluation was carried out using the method of partial least squares (PLS). The method of cross-validation was applied forverification. The best models were developed for dry matter and moisture (water). FT-NIR spectroscopy is a suitable technique for a quick analysis of the basic. components of pork
Název v anglickém jazyce
Determination of Meat Quality by Near-Infrared Spectroscopy
Popis výsledku anglicky
The aim was to determine total protein, pure protein, non-collagen muscle protein, dry matter and moisture (water) in pork meat using Fourier transform near-infrared reflectance spectroscopy (FT-NIRS). The spectra of samples (n = 54) were measured on anintegrating sphere in the reflectance mode with a compression cell in a range of 10,000 to 4,000 cm-1 and 100 scans on average. The evaluation was carried out using the method of partial least squares (PLS). The method of cross-validation was applied forverification. The best models were developed for dry matter and moisture (water). FT-NIR spectroscopy is a suitable technique for a quick analysis of the basic. components of pork
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso International
ISSN
1805-5281
e-ISSN
—
Svazek periodika
5
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
39-43
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—