Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutritional profile and microbiological quality of nigiri sushi meal prepared with different seafood

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873600" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873600 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nutritional profile and microbiological quality of nigiri sushi meal prepared with different seafood

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to establish nutritional characteristics and microbiological quality of nigiri sushi meal including different types of seafood. The research was conducted using 108 pieces of nigiri sushi prepared with salmon (Salmo salar), tuna(Thunnus obesus) and shrimp (Penaeus vannamei). The results are emphasizing difference between protein, saccharide and fat contents in nigiri sushi due to different types of seafood and seafood/rice ratio. It can be concluded that sushi meal represents acceptable meal according to its nutritional characteristics and can be declared as low fat and low calorie meal, but not low salt content food. Microbiological analysis of nigiri sushi samples were close to upper acceptable limit stressing out that higher attention should be paid during preparation since it involves a lot of bare hand manipulation.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional profile and microbiological quality of nigiri sushi meal prepared with different seafood

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to establish nutritional characteristics and microbiological quality of nigiri sushi meal including different types of seafood. The research was conducted using 108 pieces of nigiri sushi prepared with salmon (Salmo salar), tuna(Thunnus obesus) and shrimp (Penaeus vannamei). The results are emphasizing difference between protein, saccharide and fat contents in nigiri sushi due to different types of seafood and seafood/rice ratio. It can be concluded that sushi meal represents acceptable meal according to its nutritional characteristics and can be declared as low fat and low calorie meal, but not low salt content food. Microbiological analysis of nigiri sushi samples were close to upper acceptable limit stressing out that higher attention should be paid during preparation since it involves a lot of bare hand manipulation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XVII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-758-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    35-37

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    27. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku