Nutritional profile and microbiological quality of nigiri sushi meal prepared with different seafood
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873600" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873600 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Nutritional profile and microbiological quality of nigiri sushi meal prepared with different seafood
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the study was to establish nutritional characteristics and microbiological quality of nigiri sushi meal including different types of seafood. The research was conducted using 108 pieces of nigiri sushi prepared with salmon (Salmo salar), tuna(Thunnus obesus) and shrimp (Penaeus vannamei). The results are emphasizing difference between protein, saccharide and fat contents in nigiri sushi due to different types of seafood and seafood/rice ratio. It can be concluded that sushi meal represents acceptable meal according to its nutritional characteristics and can be declared as low fat and low calorie meal, but not low salt content food. Microbiological analysis of nigiri sushi samples were close to upper acceptable limit stressing out that higher attention should be paid during preparation since it involves a lot of bare hand manipulation.
Název v anglickém jazyce
Nutritional profile and microbiological quality of nigiri sushi meal prepared with different seafood
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to establish nutritional characteristics and microbiological quality of nigiri sushi meal including different types of seafood. The research was conducted using 108 pieces of nigiri sushi prepared with salmon (Salmo salar), tuna(Thunnus obesus) and shrimp (Penaeus vannamei). The results are emphasizing difference between protein, saccharide and fat contents in nigiri sushi due to different types of seafood and seafood/rice ratio. It can be concluded that sushi meal represents acceptable meal according to its nutritional characteristics and can be declared as low fat and low calorie meal, but not low salt content food. Microbiological analysis of nigiri sushi samples were close to upper acceptable limit stressing out that higher attention should be paid during preparation since it involves a lot of bare hand manipulation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XVII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-758-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
35-37
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
27. 5. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—