Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

How much does it cost sushi meal exotic characteristics and its beneficial fatty acids composition?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875707" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875707 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    How much does it cost sushi meal exotic characteristics and its beneficial fatty acids composition?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the research was to estimate potentially beneficial sushi meal fatty acids (FAs) profile in comparison with seafood, how FAs of sushi meal can be affected by inclusion of fried seafood and how FAs profile of sushi meal differs from consumers? perception. FAs composition were evaluated in the samples of nigiri and maki sushi samples prepared with three different seafood species (Salmo salar, Thunnus albacares, Penaeus vannamei) and in seafood samples (Thunnus alalunga, Penaeus monodon, Oncorhynchus gorbuscha, Salmo salar). Examined two sushi types cannot be considered respectful sources of ?-linolenic FA (C18:3n3), eicosapentaenoic (C20:5n3, EPA), docosahexaenoic (C22:6n3, DHA) FAs and n3 unsaturated fatty acids (USFAs). Observing studies concerning sushi consumers? preferences and comprehension about sushi meal beneficial FAs profile can be concluded that many consumers are misled by sushi meal exotic characteristics.

  • Název v anglickém jazyce

    How much does it cost sushi meal exotic characteristics and its beneficial fatty acids composition?

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the research was to estimate potentially beneficial sushi meal fatty acids (FAs) profile in comparison with seafood, how FAs of sushi meal can be affected by inclusion of fried seafood and how FAs profile of sushi meal differs from consumers? perception. FAs composition were evaluated in the samples of nigiri and maki sushi samples prepared with three different seafood species (Salmo salar, Thunnus albacares, Penaeus vannamei) and in seafood samples (Thunnus alalunga, Penaeus monodon, Oncorhynchus gorbuscha, Salmo salar). Examined two sushi types cannot be considered respectful sources of ?-linolenic FA (C18:3n3), eicosapentaenoic (C20:5n3, EPA), docosahexaenoic (C22:6n3, DHA) FAs and n3 unsaturated fatty acids (USFAs). Observing studies concerning sushi consumers? preferences and comprehension about sushi meal beneficial FAs profile can be concluded that many consumers are misled by sushi meal exotic characteristics.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLIII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2017

  • ISBN

    978-80-7509-476-6

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    88-96

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 3. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku