Influence of sushi ingredients ratio on sushi meal microbiological profile
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875708" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875708 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of sushi ingredients ratio on sushi meal microbiological profile
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the study was to survey microbiological profile of sushi meal and how it is affected by sushi ingredients ratio/content and physical-chemical characteristics. The research was carried out by using 108 pieces of maki and nigiri sushi prepared with three types of fish/seafood: Salmo salar (Atlantic salmon), Thunnus albacares (Yellowfin tuna) and Penaeus vannamei (Pacific white shrimp). Higher bacteria counts in sushi samples can be explained with manipulation/handling during sushi preparation, but not by the presence of raw seafood.
Název v anglickém jazyce
Influence of sushi ingredients ratio on sushi meal microbiological profile
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to survey microbiological profile of sushi meal and how it is affected by sushi ingredients ratio/content and physical-chemical characteristics. The research was carried out by using 108 pieces of maki and nigiri sushi prepared with three types of fish/seafood: Salmo salar (Atlantic salmon), Thunnus albacares (Yellowfin tuna) and Penaeus vannamei (Pacific white shrimp). Higher bacteria counts in sushi samples can be explained with manipulation/handling during sushi preparation, but not by the presence of raw seafood.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XLIII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2017
ISBN
978-80-7509-476-6
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
97-105
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 3. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—