Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Relationship between sushi ingredients portions and nutritional status of nigiri sushi prepared with different seafoods

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873601" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873601 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Relationship between sushi ingredients portions and nutritional status of nigiri sushi prepared with different seafoods

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to establish portions of ingredients in nigiri sushi and crude protein content. The research was carried out by using 108 pieces of nigiri sushi prepared with salmon (Salmo salar), tuna (Thunnus obesus) and shrimp (Penaeus vannamei). The results indicate that the highest portion of seafood was in nigiri tuna (37.48 +- 3.79 %), while the highest portion of rice was in nigiri shrimp (79.72 +- 6.19 %). As expected, nutrition composition of nigiri sushi is highly influenced by rice/seafood ratio, and due to the highest portion of fish nigiri tuna had the highest protein content (104.14 +- 16.77 g/kg). The research emphasized that it is not easy to make standardized nigiri sushi with same rice/wasabi/seafood ratio.

  • Název v anglickém jazyce

    Relationship between sushi ingredients portions and nutritional status of nigiri sushi prepared with different seafoods

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to establish portions of ingredients in nigiri sushi and crude protein content. The research was carried out by using 108 pieces of nigiri sushi prepared with salmon (Salmo salar), tuna (Thunnus obesus) and shrimp (Penaeus vannamei). The results indicate that the highest portion of seafood was in nigiri tuna (37.48 +- 3.79 %), while the highest portion of rice was in nigiri shrimp (79.72 +- 6.19 %). As expected, nutrition composition of nigiri sushi is highly influenced by rice/seafood ratio, and due to the highest portion of fish nigiri tuna had the highest protein content (104.14 +- 16.77 g/kg). The research emphasized that it is not easy to make standardized nigiri sushi with same rice/wasabi/seafood ratio.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2015

  • ISBN

    978-80-7509-219-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    86-92

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    4. 3. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku