Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sushi consumers' preferences myth in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874657" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874657 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Sushi consumers' preferences myth in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was comparison between consumers' preferences and sushi potential to be considered as source of omega-3 (n-3) fatty acids. The material for sushi meal fatty acids profile examination were nigiri and maki sushi samples with three different seafood species (Salmo salar, Thunnusalbacares, Penaeusvannamei). Consumers' preferences were perceived by the survey which included 1352 respondents. According to gained results these two sushi types cannot be declared as valuable sources of n-3 fatty acids. Sushi types also significantly preordained (p<0.05) fatty acids profile. Sushi meal is well accepted among Czech consumers; more than 80 % of respondents consume sushi, and the majority of them consider it as good source of healthy fats. Oppositely from consumers' perception it can be concluded that sushi main attribute is not fatty acids profile but its sensory characteristics and well accepted exotic nature.

  • Název v anglickém jazyce

    Sushi consumers' preferences myth in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was comparison between consumers' preferences and sushi potential to be considered as source of omega-3 (n-3) fatty acids. The material for sushi meal fatty acids profile examination were nigiri and maki sushi samples with three different seafood species (Salmo salar, Thunnusalbacares, Penaeusvannamei). Consumers' preferences were perceived by the survey which included 1352 respondents. According to gained results these two sushi types cannot be declared as valuable sources of n-3 fatty acids. Sushi types also significantly preordained (p<0.05) fatty acids profile. Sushi meal is well accepted among Czech consumers; more than 80 % of respondents consume sushi, and the majority of them consider it as good source of healthy fats. Oppositely from consumers' perception it can be concluded that sushi main attribute is not fatty acids profile but its sensory characteristics and well accepted exotic nature.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XVIII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí: sborník příspěvků

  • ISBN

    978-80-7305-772-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    19-21

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    25. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku