Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Factors influencing sushi meal as representative of non-traditional meal: consumption among Czech consumers

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875512" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875512 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1556/066.2017.46.1.10" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1556/066.2017.46.1.10</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1556/066.2017.46.1.10" target="_blank" >10.1556/066.2017.46.1.10</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Factors influencing sushi meal as representative of non-traditional meal: consumption among Czech consumers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Determination of consumers&apos; acceptance level of sushi meal among Czech respondents was the main aim. The survey included 1352 respondents that filled in a questionnaire on their demographic characteristics and food preferences regarding their acceptance of sushi meal. Additionally, 79 volunteers participated in sorting sushi among other 14 popular meals in the Czech Republic, according to their assumed situations. The results indicate that sushi is highly accepted among Czech consumers (more than 80% of respondents consume sushi) due to sensory characteristics and health benefit claims of sushi. The main barrier for sushi acceptance is sushi being a cold meal. The study emphasized that sushi price highly influences not only consumption frequency but also acceptance of sushi among respondents who declared not consuming this type of meal.

  • Název v anglickém jazyce

    Factors influencing sushi meal as representative of non-traditional meal: consumption among Czech consumers

  • Popis výsledku anglicky

    Determination of consumers&apos; acceptance level of sushi meal among Czech respondents was the main aim. The survey included 1352 respondents that filled in a questionnaire on their demographic characteristics and food preferences regarding their acceptance of sushi meal. Additionally, 79 volunteers participated in sorting sushi among other 14 popular meals in the Czech Republic, according to their assumed situations. The results indicate that sushi is highly accepted among Czech consumers (more than 80% of respondents consume sushi) due to sensory characteristics and health benefit claims of sushi. The main barrier for sushi acceptance is sushi being a cold meal. The study emphasized that sushi price highly influences not only consumption frequency but also acceptance of sushi among respondents who declared not consuming this type of meal.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Alimentaria

  • ISSN

    0139-3006

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    76-83

  • Kód UT WoS článku

    000394361300010

  • EID výsledku v databázi Scopus