Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Milk Powder Risk Assessment with Staphylococcus aureus Toxinogenic Strains

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873629" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873629 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Milk Powder Risk Assessment with Staphylococcus aureus Toxinogenic Strains

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Insert Staphylococcus aureus is the causative agent of the staphylococcal enterotoxicosis foodborne illness. Milk powder and whey powder are at risk of contamination by coagulase-positive staphylococci, which reflects the requirement for microbiologicalexamination of foods listed in Regulation (EC) 2073/2005, as amended. This study evaluates the possibility of survival and growth of S. aureus in milk powder after its reconstitution. Powdered milk was inoculated with 102 and 105 cfu.g-1 of toxigenic strains of S. aureus and then stored as reconstituted milk for 48 hours at 4, 15, and 25 oC. Staphylococcal growth by plate method (in accordance with EN ISO 6888-1 on Baird-Parker agar) and staphylococcal enterotoxins A, B and C production by enzyme-linkedimmunofluorescent assay (ELFA) was regularly detected during the 48 hour storage period. The automated instrument miniVIDAS(R) was used for this detection. Model experiments evaluated consumer risk of staphylococcal enterotoxins resultin

  • Název v anglickém jazyce

    Milk Powder Risk Assessment with Staphylococcus aureus Toxinogenic Strains

  • Popis výsledku anglicky

    Insert Staphylococcus aureus is the causative agent of the staphylococcal enterotoxicosis foodborne illness. Milk powder and whey powder are at risk of contamination by coagulase-positive staphylococci, which reflects the requirement for microbiologicalexamination of foods listed in Regulation (EC) 2073/2005, as amended. This study evaluates the possibility of survival and growth of S. aureus in milk powder after its reconstitution. Powdered milk was inoculated with 102 and 105 cfu.g-1 of toxigenic strains of S. aureus and then stored as reconstituted milk for 48 hours at 4, 15, and 25 oC. Staphylococcal growth by plate method (in accordance with EN ISO 6888-1 on Baird-Parker agar) and staphylococcal enterotoxins A, B and C production by enzyme-linkedimmunofluorescent assay (ELFA) was regularly detected during the 48 hour storage period. The automated instrument miniVIDAS(R) was used for this detection. Model experiments evaluated consumer risk of staphylococcal enterotoxins resultin

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    29th EFFoST International Conference: Food Science Research and Innovation: Delivering sustainable solutions to the global economy and society

  • ISBN

    978-618-82196-1-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    1163-1168

  • Název nakladatele

    National Technical University of Athens, School of Chemical Engineering

  • Místo vydání

    Athens

  • Místo konání akce

    Atény

  • Datum konání akce

    10. 11. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku