Milk Powder Risk Assessment with Staphylococcus aureus Toxinogenic Strains
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873629" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873629 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Milk Powder Risk Assessment with Staphylococcus aureus Toxinogenic Strains
Popis výsledku v původním jazyce
Insert Staphylococcus aureus is the causative agent of the staphylococcal enterotoxicosis foodborne illness. Milk powder and whey powder are at risk of contamination by coagulase-positive staphylococci, which reflects the requirement for microbiologicalexamination of foods listed in Regulation (EC) 2073/2005, as amended. This study evaluates the possibility of survival and growth of S. aureus in milk powder after its reconstitution. Powdered milk was inoculated with 102 and 105 cfu.g-1 of toxigenic strains of S. aureus and then stored as reconstituted milk for 48 hours at 4, 15, and 25 oC. Staphylococcal growth by plate method (in accordance with EN ISO 6888-1 on Baird-Parker agar) and staphylococcal enterotoxins A, B and C production by enzyme-linkedimmunofluorescent assay (ELFA) was regularly detected during the 48 hour storage period. The automated instrument miniVIDAS(R) was used for this detection. Model experiments evaluated consumer risk of staphylococcal enterotoxins resultin
Název v anglickém jazyce
Milk Powder Risk Assessment with Staphylococcus aureus Toxinogenic Strains
Popis výsledku anglicky
Insert Staphylococcus aureus is the causative agent of the staphylococcal enterotoxicosis foodborne illness. Milk powder and whey powder are at risk of contamination by coagulase-positive staphylococci, which reflects the requirement for microbiologicalexamination of foods listed in Regulation (EC) 2073/2005, as amended. This study evaluates the possibility of survival and growth of S. aureus in milk powder after its reconstitution. Powdered milk was inoculated with 102 and 105 cfu.g-1 of toxigenic strains of S. aureus and then stored as reconstituted milk for 48 hours at 4, 15, and 25 oC. Staphylococcal growth by plate method (in accordance with EN ISO 6888-1 on Baird-Parker agar) and staphylococcal enterotoxins A, B and C production by enzyme-linkedimmunofluorescent assay (ELFA) was regularly detected during the 48 hour storage period. The automated instrument miniVIDAS(R) was used for this detection. Model experiments evaluated consumer risk of staphylococcal enterotoxins resultin
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
29th EFFoST International Conference: Food Science Research and Innovation: Delivering sustainable solutions to the global economy and society
ISBN
978-618-82196-1-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
1163-1168
Název nakladatele
National Technical University of Athens, School of Chemical Engineering
Místo vydání
Athens
Místo konání akce
Atény
Datum konání akce
10. 11. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—