Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Průkaz hrachového proteinu v modelových vzorcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873645" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873645 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Průkaz hrachového proteinu v modelových vzorcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla ověřována metodika stanovení hrachového proteinu v modelových vzorcích pomocí fluorescenční mikroskopie. K detekci byl zvolen imunohistochemický postup avidin - biotin komlexu. K vizualizaci lokace navázané protilátky na antigen byl použit fluorochrom Texas Red. Vypracovaná metodika byla ověřena na hrachovém proteinu, který byl přidán do modelového vzorku. Pomocí této metody bylo možné detekovat již 0,001% přídavek hrachového proteinu v modelovém vzorku.

  • Název v anglickém jazyce

    Detection of pea protein in model samples

  • Popis výsledku anglicky

    Methodology for determination of pea protein in model samples was tested using fluorescence microscopy. For detection was chosen a procedure of avidin-biotin complexes. To visualize the location of bound antibodies to the antigen was used fluorochrome Texas Red. Developed methodology was validated on pea protein, which was added to the model sample. With this method, it was already possible to detect the addition of 0.001% pea protein in a model sample.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLV. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-762-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    158-161

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    14. 10. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku