Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of Ketchup Sensory Texture Acceptability and Examination of Determining Factors as a Basis for Product Optimization

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873689" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873689 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216305:26210/15:PU113723

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2013.853186" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2013.853186</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2013.853186" target="_blank" >10.1080/10942912.2013.853186</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of Ketchup Sensory Texture Acceptability and Examination of Determining Factors as a Basis for Product Optimization

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to examine possible usage of instrumental determination of selected texture parameters to estimate sensory texture acceptability of ketchups. Likewise, the authors focused on examination whether the consumer's perception of texture acceptability is connected to the selected factors related to the ingredients and production technology. Yet another aim was to describe the selected textural parameters of ketchups available in the European market. Within the frame of this study, 29samples of ketchups were analyzed by means of instrumental and sensory texture analysis. Further, a survey research was carried out with the results showing that the texture was the second most significant parameter for the consumer's choice of a particular product. The average evaluation of sensory texture acceptability reached the values from 3.78 to 7.67. Analysis of the evaluation results of textural parameters based on the values of Pearson's correlation coefficient confirmed a hig

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of Ketchup Sensory Texture Acceptability and Examination of Determining Factors as a Basis for Product Optimization

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to examine possible usage of instrumental determination of selected texture parameters to estimate sensory texture acceptability of ketchups. Likewise, the authors focused on examination whether the consumer's perception of texture acceptability is connected to the selected factors related to the ingredients and production technology. Yet another aim was to describe the selected textural parameters of ketchups available in the European market. Within the frame of this study, 29samples of ketchups were analyzed by means of instrumental and sensory texture analysis. Further, a survey research was carried out with the results showing that the texture was the second most significant parameter for the consumer's choice of a particular product. The average evaluation of sensory texture acceptability reached the values from 3.78 to 7.67. Analysis of the evaluation results of textural parameters based on the values of Pearson's correlation coefficient confirmed a hig

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International journal of food properties

  • ISSN

    1094-2912

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    18

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    660-669

  • Kód UT WoS článku

    000356221400016

  • EID výsledku v databázi Scopus