Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Levels of nitrogenous substances and amino acids in bodies of Ross 308 hybrid cocks and hens over the course of rearing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873718" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873718 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Levels of nitrogenous substances and amino acids in bodies of Ross 308 hybrid cocks and hens over the course of rearing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Over the course of Ross 308 hybrid broiler chick cock and hen rearing, whole chicken bodies including feathers were monitored for changes in the levels of nitrogenous substances, essential amino acids (EAA) and non-essential amino acids (NEAA). At five-day intervals (days 1, 5, 9, 15, 20, 26, 30, 35 and 40 of rearing), randomly selected chickens were slaughtered after 24 hours of fasting. Over the course of rearing, N-substance levels ranged between 629.1 and 429.0 g/kg dry matter in hen bodies and between 616.0 and 477.3 g/kg dry matter in cock bodies. N-substance levels were statistically significantly different in the two genders on rearing days 35 and 40 (P LESS-THAN OR EQUAL TO 0.01). The levels of all amino acids (AA) in dry body matter of chickens up to 15 days of age dropped significantly in stages, while in the period from day 20 to day 40 some AA levels increased or reached the baseline.

  • Název v anglickém jazyce

    Levels of nitrogenous substances and amino acids in bodies of Ross 308 hybrid cocks and hens over the course of rearing

  • Popis výsledku anglicky

    Over the course of Ross 308 hybrid broiler chick cock and hen rearing, whole chicken bodies including feathers were monitored for changes in the levels of nitrogenous substances, essential amino acids (EAA) and non-essential amino acids (NEAA). At five-day intervals (days 1, 5, 9, 15, 20, 26, 30, 35 and 40 of rearing), randomly selected chickens were slaughtered after 24 hours of fasting. Over the course of rearing, N-substance levels ranged between 629.1 and 429.0 g/kg dry matter in hen bodies and between 616.0 and 477.3 g/kg dry matter in cock bodies. N-substance levels were statistically significantly different in the two genders on rearing days 35 and 40 (P LESS-THAN OR EQUAL TO 0.01). The levels of all amino acids (AA) in dry body matter of chickens up to 15 days of age dropped significantly in stages, while in the period from day 20 to day 40 some AA levels increased or reached the baseline.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinární medicína

  • ISSN

    0375-8427

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    499-508

  • Kód UT WoS článku

    000361572400005

  • EID výsledku v databázi Scopus