Levels of fatty acids in the whole body of hens and cocks of hybrid combination Cobb 500 and Ross 308 at the end of fattening period
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874399" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874399 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/28/2016-VETMED" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/28/2016-VETMED</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/28/2016-VETMED" target="_blank" >10.17221/28/2016-VETMED</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Levels of fatty acids in the whole body of hens and cocks of hybrid combination Cobb 500 and Ross 308 at the end of fattening period
Popis výsledku v původním jazyce
In our study, we determined the levels of individual fatty acids in the whole chicken body, as well as dry matter, nitrogenic substances and fat in Cobb 500 and Ross 308 chickens after 40 days of fattening. The highest level of all fatty acids (FAs), regardless the hybrid combination and gender of the chickens, was measured for oleic/elaidic acid, followed by palmitic, linoleic/linolelaidic, palmitoleic and stearic acid. In Cobb 500 cocks, significant higher levels were found for all saturated fatty acids (SaFA) compared to hens. The results suggest possible orientations of future research focused on use of broiler chicken hybrids with more convenient levels of n-6 FAs and n-3 FAs in fat and meat.
Název v anglickém jazyce
Levels of fatty acids in the whole body of hens and cocks of hybrid combination Cobb 500 and Ross 308 at the end of fattening period
Popis výsledku anglicky
In our study, we determined the levels of individual fatty acids in the whole chicken body, as well as dry matter, nitrogenic substances and fat in Cobb 500 and Ross 308 chickens after 40 days of fattening. The highest level of all fatty acids (FAs), regardless the hybrid combination and gender of the chickens, was measured for oleic/elaidic acid, followed by palmitic, linoleic/linolelaidic, palmitoleic and stearic acid. In Cobb 500 cocks, significant higher levels were found for all saturated fatty acids (SaFA) compared to hens. The results suggest possible orientations of future research focused on use of broiler chicken hybrids with more convenient levels of n-6 FAs and n-3 FAs in fat and meat.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Veterinární medicína
ISSN
0375-8427
e-ISSN
—
Svazek periodika
61
Číslo periodika v rámci svazku
8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
456-463
Kód UT WoS článku
000383993100007
EID výsledku v databázi Scopus
—