Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Levels of fatty acids in the whole body of hens and cocks of hybrid combination Cobb 500 and Ross 308 at the end of fattening period

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874399" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874399 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/28/2016-VETMED" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/28/2016-VETMED</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/28/2016-VETMED" target="_blank" >10.17221/28/2016-VETMED</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Levels of fatty acids in the whole body of hens and cocks of hybrid combination Cobb 500 and Ross 308 at the end of fattening period

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In our study, we determined the levels of individual fatty acids in the whole chicken body, as well as dry matter, nitrogenic substances and fat in Cobb 500 and Ross 308 chickens after 40 days of fattening. The highest level of all fatty acids (FAs), regardless the hybrid combination and gender of the chickens, was measured for oleic/elaidic acid, followed by palmitic, linoleic/linolelaidic, palmitoleic and stearic acid. In Cobb 500 cocks, significant higher levels were found for all saturated fatty acids (SaFA) compared to hens. The results suggest possible orientations of future research focused on use of broiler chicken hybrids with more convenient levels of n-6 FAs and n-3 FAs in fat and meat.

  • Název v anglickém jazyce

    Levels of fatty acids in the whole body of hens and cocks of hybrid combination Cobb 500 and Ross 308 at the end of fattening period

  • Popis výsledku anglicky

    In our study, we determined the levels of individual fatty acids in the whole chicken body, as well as dry matter, nitrogenic substances and fat in Cobb 500 and Ross 308 chickens after 40 days of fattening. The highest level of all fatty acids (FAs), regardless the hybrid combination and gender of the chickens, was measured for oleic/elaidic acid, followed by palmitic, linoleic/linolelaidic, palmitoleic and stearic acid. In Cobb 500 cocks, significant higher levels were found for all saturated fatty acids (SaFA) compared to hens. The results suggest possible orientations of future research focused on use of broiler chicken hybrids with more convenient levels of n-6 FAs and n-3 FAs in fat and meat.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinární medicína

  • ISSN

    0375-8427

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    456-463

  • Kód UT WoS článku

    000383993100007

  • EID výsledku v databázi Scopus