Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení barvy vepřového masa 45 minut a 24 hodin po poražení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873735" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873735 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení barvy vepřového masa 45 minut a 24 hodin po poražení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo hodnocení barvy a hodnoty pH šesti svalů vepřového masa (m. semimembranosus, m. adductor, m. biceps femoris, m. supraspinatus, m. longissimus dorsi a m. semitendinosus). Barva (v systému CIE L*a*b*) a hodnota pH byly měřeny 45 minut a 24hodin po poražení. Světlost L* a podíl žluté barvy b* byly u všech svalů vyšší po 24 hodinách po poražení v porovnání s hodnotami 45 minut po poražení. Při hodnocení parametru a* byly zjištěny rozdílnosti mezi jednotlivými svaly.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of colour of pork meat 45 minutes and 24 hours after slaughter

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the colour and pH of six muscles of pork (m. semimembranosus, m. adductor, m. biceps femoris, m. supraspinatus, m. longissimus dorsi and m. semitendinosus). The colour (system CIE L*a*b*) and pH value was measured 45minutes and 24 hours after slaughter. Lightness and yellowness increase from 45 minutes to 24 hours for all muscles. More differences are found in redness.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    24-26

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus