Hodnocení barvy vepřového masa 45 minut a 24 hodin po poražení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873735" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873735 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení barvy vepřového masa 45 minut a 24 hodin po poražení
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo hodnocení barvy a hodnoty pH šesti svalů vepřového masa (m. semimembranosus, m. adductor, m. biceps femoris, m. supraspinatus, m. longissimus dorsi a m. semitendinosus). Barva (v systému CIE L*a*b*) a hodnota pH byly měřeny 45 minut a 24hodin po poražení. Světlost L* a podíl žluté barvy b* byly u všech svalů vyšší po 24 hodinách po poražení v porovnání s hodnotami 45 minut po poražení. Při hodnocení parametru a* byly zjištěny rozdílnosti mezi jednotlivými svaly.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of colour of pork meat 45 minutes and 24 hours after slaughter
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to evaluate the colour and pH of six muscles of pork (m. semimembranosus, m. adductor, m. biceps femoris, m. supraspinatus, m. longissimus dorsi and m. semitendinosus). The colour (system CIE L*a*b*) and pH value was measured 45minutes and 24 hours after slaughter. Lightness and yellowness increase from 45 minutes to 24 hours for all muscles. More differences are found in redness.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
24-26
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—