Selected characteristics of fresh meat and influencing factors: a review
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873750" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873750 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Selected characteristics of fresh meat and influencing factors: a review
Popis výsledku v původním jazyce
The basic characteristics of meat include its colour, water holding capacity and tenderness. These properties are influenced by the chemical composition of the meat (muscle), the proportions of different types of muscle fibres, the physical and chemicalcondition of the muscle, and the integrity of the internal structures of muscle fibres. The most important variables that influence many of the properties of meat include the pH value, which falls in muscles post mortem. The speed and depth of this fallthen plays a key role in determining the characteristics of the meat.
Název v anglickém jazyce
Selected characteristics of fresh meat and influencing factors: a review
Popis výsledku anglicky
The basic characteristics of meat include its colour, water holding capacity and tenderness. These properties are influenced by the chemical composition of the meat (muscle), the proportions of different types of muscle fibres, the physical and chemicalcondition of the muscle, and the integrity of the internal structures of muscle fibres. The most important variables that influence many of the properties of meat include the pH value, which falls in muscles post mortem. The speed and depth of this fallthen plays a key role in determining the characteristics of the meat.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso International
ISSN
1805-5281
e-ISSN
—
Svazek periodika
5
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
7-14
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—