Metody stanovení antioxidační kapacity vína
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874336" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874336 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Metody stanovení antioxidační kapacity vína
Popis výsledku v původním jazyce
Antioxidační kapacita vína je dána jeho celkovou schopností eliminovat volné radikály a zabraňovat tak jejich škodlivému účinku. Tato schopnost je určena obsahem antioxidantům, ke kterým ve víně nejčastěji patří polyfenoly. Díky jejich vysokému obsahu, zejména ve víně červeném, má víno příznivý účinek na lidské zdraví. Cílem práce bylo shromáždit informace o nejčastěji používaných metodikách pro stanovení antioxidační kapacity vína a nových poznatcích, jakým směrem se výzkum v této oblasti ubírá.
Název v anglickém jazyce
Methods for determination of antioxidant capacity of wine
Popis výsledku anglicky
The antioxidant capacity of wine is determined by its overall ability to eliminate free radicals and thus prevent their harmful effects. This ability is determined by the content of antioxidants, which most often include polyphenols. Thanks to their high content, especially in red wine, the wine has a beneficial effect on human health. The aim was to gather information on the methodologies most commonly used to determine the antioxidant capacity of wine, and new findings, what direction is research in this area progressing.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-782-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
223-228
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
19. 10. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—