Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Metody stanovení antioxidační kapacity vína

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874336" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874336 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Metody stanovení antioxidační kapacity vína

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Antioxidační kapacita vína je dána jeho celkovou schopností eliminovat volné radikály a zabraňovat tak jejich škodlivému účinku. Tato schopnost je určena obsahem antioxidantům, ke kterým ve víně nejčastěji patří polyfenoly. Díky jejich vysokému obsahu, zejména ve víně červeném, má víno příznivý účinek na lidské zdraví. Cílem práce bylo shromáždit informace o nejčastěji používaných metodikách pro stanovení antioxidační kapacity vína a nových poznatcích, jakým směrem se výzkum v této oblasti ubírá.

  • Název v anglickém jazyce

    Methods for determination of antioxidant capacity of wine

  • Popis výsledku anglicky

    The antioxidant capacity of wine is determined by its overall ability to eliminate free radicals and thus prevent their harmful effects. This ability is determined by the content of antioxidants, which most often include polyphenols. Thanks to their high content, especially in red wine, the wine has a beneficial effect on human health. The aim was to gather information on the methodologies most commonly used to determine the antioxidant capacity of wine, and new findings, what direction is research in this area progressing.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    978-80-7305-782-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    223-228

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    19. 10. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku