Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Káva pohledem současného spotřebitele

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874433" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874433 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Káva pohledem současného spotřebitele

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Spotřeba kávy v České republice na osobu a rok není zanedbatelná, i když ve srovnání s jinými evropskými státy se řadíme spíše k průměru. Faktem je, že káva přispívá k celkovému příjmu antioxidantů a v současnosti je předmětem mnoha studií, vzhledem k jejím prokázaným pozitivním účinkům na lidský organismus. Nutno podotknout, že vliv kávy na lidské zdraví je velmi individuální, jelikož každý jedinec je na látky obsažené v kávě odlišně vnímavý, a také je potřeba zohlednit životní styl daného jedince. Složení kávových zrn je odlišné v rámci druhů, zeměpisného rozšíření, technologie zpracování zrn a v neposlední řadě způsobem přípravy kávového nápoje. Kávové boby lze využít i jiným způsobem než k pouhé produkci kávových zrn.

  • Název v anglickém jazyce

    Current consumer view on coffee culture

  • Popis výsledku anglicky

    Coffee consumption in the Czech Republic per person per year is not negligible, even when compared with other European countries, is the average. The fact is that coffee contributes to the total intake of antioxidants and is currently the subject of many studies, given its demonstrated beneficial effects on the human body. It should be noted that the effect of coffee on human health is very individual, as each individual is on the substances contained in coffee differently sensitive, and also need to take into account the lifestyle of the individual. Composition of coffee beans is different within species, geographical distribution, seeds processing technology and finally a way of preparing a coffee beverage. Coffee cherries may be used in other ways than the mere production of coffee beans.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLII. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy Dny

  • ISBN

    978-80-7509-405-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    40-44

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    9. 3. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku