Káva pohledem současného spotřebitele
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874433" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874433 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Káva pohledem současného spotřebitele
Popis výsledku v původním jazyce
Spotřeba kávy v České republice na osobu a rok není zanedbatelná, i když ve srovnání s jinými evropskými státy se řadíme spíše k průměru. Faktem je, že káva přispívá k celkovému příjmu antioxidantů a v současnosti je předmětem mnoha studií, vzhledem k jejím prokázaným pozitivním účinkům na lidský organismus. Nutno podotknout, že vliv kávy na lidské zdraví je velmi individuální, jelikož každý jedinec je na látky obsažené v kávě odlišně vnímavý, a také je potřeba zohlednit životní styl daného jedince. Složení kávových zrn je odlišné v rámci druhů, zeměpisného rozšíření, technologie zpracování zrn a v neposlední řadě způsobem přípravy kávového nápoje. Kávové boby lze využít i jiným způsobem než k pouhé produkci kávových zrn.
Název v anglickém jazyce
Current consumer view on coffee culture
Popis výsledku anglicky
Coffee consumption in the Czech Republic per person per year is not negligible, even when compared with other European countries, is the average. The fact is that coffee contributes to the total intake of antioxidants and is currently the subject of many studies, given its demonstrated beneficial effects on the human body. It should be noted that the effect of coffee on human health is very individual, as each individual is on the substances contained in coffee differently sensitive, and also need to take into account the lifestyle of the individual. Composition of coffee beans is different within species, geographical distribution, seeds processing technology and finally a way of preparing a coffee beverage. Coffee cherries may be used in other ways than the mere production of coffee beans.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XLII. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy Dny
ISBN
978-80-7509-405-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
40-44
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
9. 3. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—