Mikroskopická analýza vnitřních struktur kávových bobů metodou analýzy obrazu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002905" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002905 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikroskopická analýza vnitřních struktur kávových bobů metodou analýzy obrazu
Popis výsledku v původním jazyce
Hlavním cílem mikroskopické analýzy kávových zrn bylo zjistit, jak se mění vnitřní struktury během technologického procesu pražení kávových zrn. Předmětem další studie bylo zjistit základní kvantitativní mikroskopické parametry a dokumentovat pomocí statistické analýzy prokazatelné rozdíly mezi kávovými boby robusta a arabica a mezi zelenými zrny a praženými. Výsledkem je doporučení k podrobnější analýze chlorofylů a jejich štěpných produktů v zelených zrnech a další analýzy Maillardových polymerů vznikajících při pražení kávových zrn.
Název v anglickém jazyce
Microscopic analysis of the inner structures of coffee beans using image analysis
Popis výsledku anglicky
The main goal of the coffee bean microscopic analysis was to ascertain how the inner structure changes during the technological procedure of coffee bean roasting. The object of further study was to determine elementary quantitative microscopic parametersand to document with the help of statistical analysis demonstrable differences between robusta and arabica coffee beans and between green beans and roasted beans. The result is the recommendation to more detailed analysis of chlorophyl deposits and their fission products in green beans and further analysis of Maillard polymers production in roasted coffee beans.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.
ISBN
978-80-8077-186-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské Pleso-Vysoké Tatry, Slovenská republika
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—