Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikroskopická analýza vnitřních struktur kávových bobů metodou analýzy obrazu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002905" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002905 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikroskopická analýza vnitřních struktur kávových bobů metodou analýzy obrazu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hlavním cílem mikroskopické analýzy kávových zrn bylo zjistit, jak se mění vnitřní struktury během technologického procesu pražení kávových zrn. Předmětem další studie bylo zjistit základní kvantitativní mikroskopické parametry a dokumentovat pomocí statistické analýzy prokazatelné rozdíly mezi kávovými boby robusta a arabica a mezi zelenými zrny a praženými. Výsledkem je doporučení k podrobnější analýze chlorofylů a jejich štěpných produktů v zelených zrnech a další analýzy Maillardových polymerů vznikajících při pražení kávových zrn.

  • Název v anglickém jazyce

    Microscopic analysis of the inner structures of coffee beans using image analysis

  • Popis výsledku anglicky

    The main goal of the coffee bean microscopic analysis was to ascertain how the inner structure changes during the technological procedure of coffee bean roasting. The object of further study was to determine elementary quantitative microscopic parametersand to document with the help of statistical analysis demonstrable differences between robusta and arabica coffee beans and between green beans and roasted beans. The result is the recommendation to more detailed analysis of chlorophyl deposits and their fission products in green beans and further analysis of Maillard polymers production in roasted coffee beans.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.

  • ISBN

    978-80-8077-186-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso-Vysoké Tatry, Slovenská republika

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku