Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Studium vybraných faktorů na chemické parametry svaloviny divokých prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874650" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874650 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16810/16:43874650

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Studium vybraných faktorů na chemické parametry svaloviny divokých prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo sledovat obsah tuku ve svalovině plece (mediální strana) a v jazyku prasete divokého (Sus scrofa) v závislosti na vybraných faktorech (pohlaví, věk, hmotnost, délka těla, výška hřbetního tuku a obsah povrchového tuku na srdci. Obsah tuku v pleci se pohyboval od 0,06 % do 1,94 %. Obsah tuku v jazyku kolísal od 1,26 % do 8,87 %. U samičího pohlaví byl obsah tuku v jazyku významně ovlivněn tělesnou hmotností (R = 0,74; p = 0,001) a věkem (R = 0,76; p = 0,001). U samčího pohlaví koreloval obsah tuku v pleci s obsahem tuku na povrchu srdce (R = 0,76; p = 0,004). Zjištěné korelace by mohly být využity pro vytvoření systému klasifikace těl divokých prasat.

  • Název v anglickém jazyce

    Study of selected factors on chemical parameters of wild boar muscle tissue

  • Popis výsledku anglicky

    The study was aimed on the detection of content of fat in muscles of shoulder (from medial part) and tongue of wild boar (Sus scrofa) and on correlation with selected factors (gender, weight and age, body length, back fat thickness and content of superficial fat on heart). Detected values for content of fat in the muscle from shoulder were between 0.06 % and 1.94 %. Detected values for tongue were between 1.26 % and 8.87 %. In females we found a significant correlation between weight and the content of fat in tongue (R = 0.74, p = 0.001) and between age and the content of fat in tongue (R = 0.76, p = 0.001). In males we found a correlation between fat in muscle from shoulder and content of superficial fat on heart. Identified correlations could be used for preparing a system for classification of wild boar carcasses.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    978-80-7305-782-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    271-274

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    19. 10. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku