Měření pH masa přístrojem se sensorem ISFET
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875560" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875560 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Měření pH masa přístrojem se sensorem ISFET
Popis výsledku v původním jazyce
Jedná se o alternativní elektronickou metodu měření pH, založenou na modifikovaném tranzistoru řízeném polem. Srovnávací stanovení pH metru Sentron Argus s připojenou vpichovou ISFET pH elektrodou se provádělo ve vzorcích masa klasickým pH metrem Orion 250A se vpichovou skleněnou elektrodou Monokrystaly. Tranzistorová ISFET elektroda se ukázala jako stabilnější s významně kratší dobou ustálení a konstantně vyšší přesností (nižší variabilitou) měření než skleněná elektroda. Vyloučením lehce rozbitných materiálů umožňují ISFET elektrody měření i v tuhých materiálech bez rizika rozbití a dále možnost sterilizace.
Název v anglickém jazyce
Measurement of the pH of meat by intrument with ISFET sensor
Popis výsledku anglicky
This is an alternative electronic method pH measurement based on the modified field effect transistor. Comparative measurement pH meter Sentron Argus coupled with a sharp needle ISFET pH electrode was carried out in samples of meat classical Orion 250A pH meter with a falling dart glass electrode Monokrystaly. Transistor ISFET electrode has proved to be more stable with significantly shorter settling time and consistently better accuracy (lower variability) measuring than the glass electrode. Excluding easily breakable material ISFET electrodes enable measurements in solid materials without risk of breakage and the possibility of sterilization.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena Alimentorum XXXVIII ,,Bezpečnosť mäsa a mäsových výrobkov v hĺadaní tradičnej kvality,, Zborník abstraktov
ISBN
978-80-8077-533-9
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
118-120
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva a farmácie v Košiciach
Místo vydání
Neuveden
Místo konání akce
Štrbské Pleso
Datum konání akce
17. 5. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—