Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Senzorické hodnocení kančího pachu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875593" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875593 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Senzorické hodnocení kančího pachu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem workshopu bylo seznámit účastníky s problematikou kančího pachu a jeho detekce, která je dosud možná na úrovni jatek i zpracovatelů pouze jako senzorické hodnocení. Citlivost k látkám způsobujícím kančí pach je velmi individuální a proto byli v praktické části účastníci jako potenciální hodnotitelé proškoleni a otestováni na citlivost ke skatolu a androstenonu.

  • Název v anglickém jazyce

    Sensory evaluation of boar taint

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the workshop was to familiarize the participants with the problem of boar taint and its detection, which is still possible at the level of slaughterhouses and meat processors only in the form of sensory analysis. Sensitivity to the compounds creating boar taint is very individual and therefore, in the practical part, the participants (being also potential assessors) were trained and tested for their sensitivity to skatole and androstenone.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50302 - Education, special (to gifted persons, those with learning disabilities)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510233" target="_blank" >QJ1510233: Komplexní hodnocení vlivu tradičních a alternativních způsobů kastrace na chov prasat a jakost masa pro zajištění udržitelné a konkurenceschopné produkce vepřového masa v České republice</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Brno

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    37

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce