Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Senzorické hodnocení kančího pachu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876986" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876986 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Senzorické hodnocení kančího pachu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V termínech 12.7.2018, 1.8.2018, 2.8.2018, 4.10.2018 a 5.10.2018 bylo uskutečněno 5 workshopů pro inspektory Státní veterinární správy ČR, kteří pracují na vepřových porážkách při veterinární prohlídce prasat. Workshopy zahrnovaly teoretickou část, kde byly účastníci seznámeni s problematikou kastrace prasat, vznikem a možností detekce složek kančího pachu a možnostmi jeho eliminace či využití masa s prokázaným výskytem kančího pachu ve výrobě. Ve druhé části prošli hodnotitelé jedenácti stupňovým testem pro stanovení individuální citlivosti a schopnosti detekce jednotlivých složek zodpovědných za kančí pach. Jednotlivé testové zkoušky byly následně vyhodnoceny a proškolení hodnotitelé získali certifikáty s individuálním výsledkem jejich schopností posuzovat pachové odchylky masa a orgánů v praxi.

  • Název v anglickém jazyce

    Sensory evaluation of boar taint

  • Popis výsledku anglicky

    On 12.7.2018, 1.8.2018, 2.8.2018, 4.10.2018 and 5.10.2018, 5 workshops were held for inspectors of the State Veterinary Administration of the Czech Republic, who work at pig slaughterhouses and perform veterinary inspection of pigs. The workshops included a theoretical part, where the participants were acquainted with the problems of the castration of pigs, development of boar taint and possibilities of its detection and elimination or how to use meat with boar taint in the production. In the second part, the participants passed an eleven-degree test to determine their individual sensitivity and ability to detect the individual components responsible for boar taint. Individual parts of the test were subsequently evaluated and the trained assessors obtained certificates with the individual result of their ability to assess odor deviations of meat and organs in practice.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50302 - Education, special (to gifted persons, those with learning disabilities)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510233" target="_blank" >QJ1510233: Komplexní hodnocení vlivu tradičních a alternativních způsobů kastrace na chov prasat a jakost masa pro zajištění udržitelné a konkurenceschopné produkce vepřového masa v České republice</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Brno

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    119

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce