Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Histochemický průkaz karagenanů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875740" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875740 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Histochemický průkaz karagenanů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo porovnání různých barvících metod a jejich využitelnost pro průkaz karagenanu v modelových výrobcích. Pro barvení mikroskopických preparátů vzorků karagenanů bylo použito barvení Hematoxylin-eosin, barvení methylenovou a toluidinovou modří, barvení PAS a PAS-Calleja. Jako nejvhodnější metoda barvení karagenanů byla vybrána metoda PAS-Calleja. Následně bylo použito toto barvení u modelových vzorků připravených z mletého vepřového masa a karagenanu v koncentracích: 0,01%, 0,1%, 2,5%, 5,0%. Při vyšetřování dostatečného množství řezů byly karagenany prokázány v modelových vzorcích s přídavkem 0,1 % karagenanů.

  • Název v anglickém jazyce

    Histochemical Detection of Carrageenans

  • Popis výsledku anglicky

    The study was focused on finding the suitably staining methods for carrageenans and then its using for model samples testing. As the staining methods were used: Hematoxylin-eosin, methylene blue, toluidine blue, PAS, PAS-Calleja. As the most appropriate staining method for carrageenans has been selected PAS-Calleja method. PAS-Calleja staining method was then used for staining sample model. Model sample was minced pork with addition of carrageenan in concentrations: 0.01 %, 0.1 %, 2.5 %, 5.0 %. Detection limit of carrageenan PAS-Caleja staining method was determinated 2,5% addition.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)

  • ISBN

    978-80-552-1649-2

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    215-218

  • Název nakladatele

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Piešťany

  • Datum konání akce

    30. 3. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku