Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení kvality tepelně opracovaných masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875932" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875932 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení kvality tepelně opracovaných masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jakost potravin se obecně definuje jako souhrn vlastností výrobků, které jsou rozhodující pro plnění funkce, k níž je výrobek určen (k výživě), nebo míra či stupeň vhodnosti daného výrobku pro stanovený účel užití nebo poměr mezi skutečnými a požadovanými vlastnostmi. Metody používané při posuzování a hodnocení jakosti potravin jsou velmi široké a mohou být jak subjektivní ? smyslové, tak i objektivní ? laboratorní. Kvalita výrobků je jedním ze základních požadavků vyžadovaných spotřebitelem. Masné výrobky jsou chuťově a celkově senzoricky velice oblíbené pro konzumenty a to jak v České Republice, tak i okolních zemích a často se vedou diskuze o jejich kvalitě. Masný výrobek získáme zpracováním masa nebo dalším zpracováním již hotových masných výrobků. U masného výrobku musí být přitom z řezné plochy zřejmé, že pozbyl znaků charakteristických pro čerstvé maso. V rámci hodnocení kvality masných výrobků byly provedeny analýzy základních fyzikálně-chemických a senzorických parametrů. Byly hodnoceny rozdíly, ?stálá? jakost výrobků a plnění legislativních požadavků podle Vyhlášky MZe č. 69/2016 Sb.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality determination of heat meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Food quality is generally defined as a summary of product characteristics, which are critical to fulfilling the functions for which it was intended (for nutrition), or the level or degree of suitability of the product for the intended use or the ratio between actual and desired properties. The methods used in assessing and evaluating the quality of food is very wide and can be subjective ? sensory and the objective ? laboratory. The quality of products is one of the basic requirements required by the consumer. Meat products are very popular for consumers for taste and overall sensory characteristics in both the Czech Republic and neighbouring countries, and often, their quality were discussed. Meat product obtained by processing meat or further processing of finished meat products. It must be evident from the cutting area that lost the characteristics of fresh meat for meat products. The quality of meat products was analysed by basic physico-chemical and sensory parameters. There were evaluated differences, &quot;permanent&quot; product quality and regulatory compliance by Czech Decree No. 69/2016.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLIII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2017

  • ISBN

    978-80-7509-476-6

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    34-38

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 3. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku