Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Meat consumption and its influence on humans? health

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43876517" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43876517 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Meat consumption and its influence on humans? health

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Meat consumption has been increasing constantly, not only because of more habitants but increment in per capita consumption is also noticeable. Meat is a good source of highly quality proteins, iron, other nutrients and bioactive substances. At the same time there are some concerns about adverse influence of meat on human?s health. The biggest concerns are linked with processed red meat consumption but there is no clear evidence of relationships between unprocessed red meat consumption and certain ailments (cardio vascular disease, cancer). Fish meat consumption is health beneficial due to its fatty acids composition and highly absorbable proteins, but there are also some concerns about the content of methyl mercury in fish meat. According to studies, meat should be consumed in moderation concerning all positive and negative influence of meat on human?s health.

  • Název v anglickém jazyce

    Meat consumption and its influence on humans? health

  • Popis výsledku anglicky

    Meat consumption has been increasing constantly, not only because of more habitants but increment in per capita consumption is also noticeable. Meat is a good source of highly quality proteins, iron, other nutrients and bioactive substances. At the same time there are some concerns about adverse influence of meat on human?s health. The biggest concerns are linked with processed red meat consumption but there is no clear evidence of relationships between unprocessed red meat consumption and certain ailments (cardio vascular disease, cancer). Fish meat consumption is health beneficial due to its fatty acids composition and highly absorbable proteins, but there are also some concerns about the content of methyl mercury in fish meat. According to studies, meat should be consumed in moderation concerning all positive and negative influence of meat on human?s health.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso International

  • ISSN

    1805-5281

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    55-68

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus