Vliv soli na texturu mletého masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876521" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876521 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv soli na texturu mletého masa
Popis výsledku v původním jazyce
Textura patří mezi základní vlastnosti masa, o které se konzumenti zajímají při jeho konzumaci. Ve fázi před kulinářskou úpravou texturu ovlivňuje především druh, věk zvířete či partie zvířete, ze které dané maso pochází. Texturu může dále ovlivňovat teplota prvotního zchlazení po vykostění, kolísání teplot při následovném zrání masa, stupeň a velikost namletí masa, obsah soli či teplota opracování. V naší práci jsme se zaměřili na možný vliv soli na texturu mletého hovězího a vepřového masa.
Název v anglickém jazyce
The influence of salt on texture of mixed meat
Popis výsledku anglicky
Texture is one of the basic characteristics of meat that consumers are interested in consuming. In the pre-culinary stage, the texture affects mainly the species, the age of the animal or the part of the animal from which the meat comes from. The texture can further influence the temperature of primary chilling after boning, temperature fluctuations in the subsequent maturation of the meat, degree and the size of the meat milling, salt content, or processing temperature. We focused on our work on the possible influence of salt on the texture of minced beef and pork.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník príspevkov z XI. vedeckej konferencie Mladí vedci - Bezpečnosť potravinového reťazca
ISBN
978-80-89738-18-2
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
34-37
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
21. 11. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—