Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv soli na texturu mletého masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876521" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876521 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv soli na texturu mletého masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Textura patří mezi základní vlastnosti masa, o které se konzumenti zajímají při jeho konzumaci. Ve fázi před kulinářskou úpravou texturu ovlivňuje především druh, věk zvířete či partie zvířete, ze které dané maso pochází. Texturu může dále ovlivňovat teplota prvotního zchlazení po vykostění, kolísání teplot při následovném zrání masa, stupeň a velikost namletí masa, obsah soli či teplota opracování. V naší práci jsme se zaměřili na možný vliv soli na texturu mletého hovězího a vepřového masa.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of salt on texture of mixed meat

  • Popis výsledku anglicky

    Texture is one of the basic characteristics of meat that consumers are interested in consuming. In the pre-culinary stage, the texture affects mainly the species, the age of the animal or the part of the animal from which the meat comes from. The texture can further influence the temperature of primary chilling after boning, temperature fluctuations in the subsequent maturation of the meat, degree and the size of the meat milling, salt content, or processing temperature. We focused on our work on the possible influence of salt on the texture of minced beef and pork.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník príspevkov z XI. vedeckej konferencie Mladí vedci - Bezpečnosť potravinového reťazca

  • ISBN

    978-80-89738-18-2

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    34-37

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    21. 11. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku