Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Záludnosti v označování mléčných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877412" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877412 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Záludnosti v označování mléčných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Údaje uvedené na obalu jsou pro zákazníka nejdůležitějším zdrojem informací o produktu. Pravidla označování jsou stanovena a uvedena v evropských i národních právních předpisech. Tato pravidla jsou uvedena především v nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Národní legislativa upřesňuje určité oblasti, příkladem může být vyhláška č. 397/2016 Sb., Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, zmrazené krémy a jedlé tuky a oleje, tato vyhláška je platná pouze v České republice. Označování potravin je značně složité, je známo množství pravidel týkajících se označování potravin, ale otázkou je, zda jsou informace poskytnuté spotřebiteli skutečně srozumitelné a přínosné. Cílem tohoto článku je shrnout základní legislativní požadavky na označování mléčných výrobků a poukázat na sporné či jinak zajímavé označování mléčných a &quot;nemléčných&quot; výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Tricky labeling of milk products

  • Popis výsledku anglicky

    Food packaging information is the most important source of product information for the customer. The labeling rules are set and listed by both European and national legislation. These rules are predominantly listed in Regulation (EU) No. 1169/2011 of the European Parliament and of the Council on the provision of food information to consumers. Some specific rules are listed in comodity decree No. 397/2016 Coll., Decree on Requirements for Milk and Milk Products, Frozen Creams and Edible Fats and Oils, this decree is valid only in Czech Republic. Food labeling is rather complicated Many rules about food labeling are known, but the question is whether the information provided to the consumer is really understandable and beneficial. The aim of this article is to summarize the basic legislative requirements for the labeling of milk products and point out on the questionable or otherwise interesting labeling of milk and &quot;non-milk&quot; products.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena alimentorum XL: Bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít

  • ISBN

    978-80-8077-620-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    275-280

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské pleso

  • Datum konání akce

    15. 5. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku