Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Označování mléka při uvádění na trh v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F23%3A43880873" target="_blank" >RIV/62157124:16270/23:43880873 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.mendelu.cz/pdfs/doi/9900/03/2200.pdf" target="_blank" >https://doi.mendelu.cz/pdfs/doi/9900/03/2200.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Označování mléka při uvádění na trh v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Označování potravin je složitá oblast potravinového práva. Evropské i národní právní předpisy stanovují, které informace musí být dostupné konečným spotřebitelům při prodeji potravin. Základní povinné údaje na označování potravin jsou stanoveny v nařízení (EU) č. 1169/2011. Toto nařízení stanovuje seznam informací, které musí být obecně uvedeny na obale potraviny (zákonný název, čisté množství potraviny, datum minimální trvanlivosti atd.). Specifika pro označování mléka jsou uvedeny v nařízení (EU) č. 1308/2013 a ve vyhlášce č. 397/2016 Sb. V tomto článku jsou komplexně popsány legislativní požadavky na označování mléka.

  • Název v anglickém jazyce

    Labelling of milk when placed on the market in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    Food labelling is a complex area of food law. European and national legislation sets out which information must be available to final consumers when food is sold. The essential mandatory food labelling information is laid down in Regulation (EU) No 1169/2011. This Regulation sets out a list of information that must generally be provided on the packaging of the food (legal name, net quantity of the food, the date of minimum durability, etc.). The specifics for the labelling of milk are set out in Regulation (EU) No 1308/2013 and Decree No 397/2016. This article provides a comprehensive description of the legislative requirements for the labelling of milk.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLIX. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2023

  • ISBN

    978-80-7509-917-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    381-389

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    28. 2. 2023

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku