Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aktuální produkce masa ve vybraných zemích světa a v EU

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877650" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877650 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=221808" target="_blank" >http://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=221808</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aktuální produkce masa ve vybraných zemích světa a v EU

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Světová produkce hovězího, vepřového a drůbežího masa se za posledních padesát let zvýšila o 260% a nyní přesahuje 320 milionů tun ročně (v ekvivalentu hmotnosti jatečně upravených těl). Drůbeží maso bylo nejdynamičtější a představuje nyní nejobjemovější kategorii masa s více než 118 miliony tun v roce 2017. Největšími producenty drůbeže na světě jsou USA, Čína, EU-28 a Brazílie. Vepřové maso bylo v roce 2017 vyrobeno v objemu téměř 118 milionů tun. Největšími producenty byly Čína, EU-28 a USA. Nejmenší podíl hlavních druhů masa je v současné době u hovězího masa (přibližně 70 milionů tun v roce 2017), ačkoli v roce 1970 bylo hovězí maso nejprodukovanějším masem na světě. Největšími producenty hovězího masa jsou USA, Brazílie, EU-28 a Čína.

  • Název v anglickém jazyce

    Current meat production in selected countries of the world and in the EU

  • Popis výsledku anglicky

    World production of beef, pork and poultry meat has increased by 260% in the last fifty years and now exceeds 320 million tonnes per year (in the carcass weight equivalent). The poultry meat was the most dynamic, which is now the most mass-produced meat category with more than 118 million tonnes in 2017. The world&apos;s largest poultry producers are the USA, China, EU-28 and Brazil. Pork meat was produced in the volume of almost 118 million tonnes in 2017. The largest producers were China, EU-28 and the USA. The smallest share of the main types of meat is currently in beef (around 70 million tonnes in 2017), although in 1970 beef was the most produced meat in the world. The largest beef producers are the USA, Brazil, EU-28 and China.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2019

  • ISBN

    978-80-7509-653-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    24-28

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    7. 3. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku