Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Slaughtering edible decapod crustaceans: An overview on technical and welfare issues

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877864" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877864 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Slaughtering edible decapod crustaceans: An overview on technical and welfare issues

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study provides a general presentation of the main current methods applied to the slaughter of farmed decapod crustaceans. Furthermore, some considerations on pain and welfare of these crustaceans are referred. In spite of increasing of major crustaceans farming, stunning and slaughter methods have not harmonized. The authors point out the literature that confirmed the capacity of decapods to experience pain; therefore, it should be appropriate to adopt the European requirements on crustaceans welfare during stunning and slaughter.

  • Název v anglickém jazyce

    Slaughtering edible decapod crustaceans: An overview on technical and welfare issues

  • Popis výsledku anglicky

    The study provides a general presentation of the main current methods applied to the slaughter of farmed decapod crustaceans. Furthermore, some considerations on pain and welfare of these crustaceans are referred. In spite of increasing of major crustaceans farming, stunning and slaughter methods have not harmonized. The authors point out the literature that confirmed the capacity of decapods to experience pain; therefore, it should be appropriate to adopt the European requirements on crustaceans welfare during stunning and slaughter.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    OCHRANA ZVÍŘAT A WELFARE 2019

  • ISBN

    978-80-7305-822-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    392-405

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 10. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku