Microorganisms present in cow's, sheep's and goat's colostrum
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43878703" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43878703 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.maso-international.cz/microorganisms-present-in-cows-sheeps-and-goats-colostrum/" target="_blank" >http://www.maso-international.cz/microorganisms-present-in-cows-sheeps-and-goats-colostrum/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Microorganisms present in cow's, sheep's and goat's colostrum
Popis výsledku v původním jazyce
Colostrum is a substance, very often called the first milk, since in it produced 72 hours after delivery. The consumption of colostrum has increased recently due to its health beneficial composition. The health beneficial properties of colostrum are mainly connected with the content of bioactive colostrum proteins (IgG1, IgG2, IgM, IgA). These biologically active substances can be adversely affected by pasteurization temperatures. The studies are revealing that temperatures around 60 °C are not affecting bioactive colostrum proteins, but pathogens such as Mycoplasma bovis, L. monocytogenes, E. coli O157:H7, S. enteritidis and Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis are effectively eliminated.
Název v anglickém jazyce
Microorganisms present in cow's, sheep's and goat's colostrum
Popis výsledku anglicky
Colostrum is a substance, very often called the first milk, since in it produced 72 hours after delivery. The consumption of colostrum has increased recently due to its health beneficial composition. The health beneficial properties of colostrum are mainly connected with the content of bioactive colostrum proteins (IgG1, IgG2, IgM, IgA). These biologically active substances can be adversely affected by pasteurization temperatures. The studies are revealing that temperatures around 60 °C are not affecting bioactive colostrum proteins, but pathogens such as Mycoplasma bovis, L. monocytogenes, E. coli O157:H7, S. enteritidis and Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis are effectively eliminated.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso International
ISSN
1805-5281
e-ISSN
—
Svazek periodika
9
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
105-108
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—