Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Microorganisms present in cow's, sheep's and goat's colostrum

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43878703" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43878703 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.maso-international.cz/microorganisms-present-in-cows-sheeps-and-goats-colostrum/" target="_blank" >http://www.maso-international.cz/microorganisms-present-in-cows-sheeps-and-goats-colostrum/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Microorganisms present in cow's, sheep's and goat's colostrum

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Colostrum is a substance, very often called the first milk, since in it produced 72 hours after delivery. The consumption of colostrum has increased recently due to its health beneficial composition. The health beneficial properties of colostrum are mainly connected with the content of bioactive colostrum proteins (IgG1, IgG2, IgM, IgA). These biologically active substances can be adversely affected by pasteurization temperatures. The studies are revealing that temperatures around 60 °C are not affecting bioactive colostrum proteins, but pathogens such as Mycoplasma bovis, L. monocytogenes, E. coli O157:H7, S. enteritidis and Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis are effectively eliminated.

  • Název v anglickém jazyce

    Microorganisms present in cow's, sheep's and goat's colostrum

  • Popis výsledku anglicky

    Colostrum is a substance, very often called the first milk, since in it produced 72 hours after delivery. The consumption of colostrum has increased recently due to its health beneficial composition. The health beneficial properties of colostrum are mainly connected with the content of bioactive colostrum proteins (IgG1, IgG2, IgM, IgA). These biologically active substances can be adversely affected by pasteurization temperatures. The studies are revealing that temperatures around 60 °C are not affecting bioactive colostrum proteins, but pathogens such as Mycoplasma bovis, L. monocytogenes, E. coli O157:H7, S. enteritidis and Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis are effectively eliminated.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso International

  • ISSN

    1805-5281

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    105-108

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus