Změny právních předpisů týkajících se masa za rok 2019
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878520" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878520 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2020-1/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2020-1/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Změny právních předpisů týkajících se masa za rok 2019
Popis výsledku v původním jazyce
Změny v potravinářských technologiích, nabídka na trhu s potravinami a praktický dopad stanovených legislativních pravidel vedou k tomu, že dochází ke změnám a úpravě potravinářské legislativy. Všichni, kdo uvádí potraviny na trh, se musí řídit aktuálními právními předpisy. V rámci České republiky jsou závazné jak národní předpisy, tak předpisy evropské. Příspěvek shrnuje nejdůležitější změny v legislativě potravin týkajících se masa uskutečněné od 1. 1. 2019 do 1. 1. 2020. Jedná se především o novelu veterinárního zákona a některých jeho prováděcích vyhlášek, novou vyhlášku týkající se klasifikace jatečně upravených těl jatečných zvířat, která provádí zákon o potravinách a také o nová nařízení týkajících se úředních kontrol.
Název v anglickém jazyce
Amendments to food legislation on meat in 2019
Popis výsledku anglicky
Changes in food technology, food market supply and the practical impact of the established legislative rules lead to changes and amendments to food legislation. All those who place food on the market must comply with the current legislation. Within the Czech Republic, both national and European regulations are binding. The paper summarizes the most important changes in food legislation on meat from 1. 1. 2019 to 1. 1. 2020. These include, in particular, an amendment to the Veterinary Act and some of its implementing decrees, a new decree on the classification of carcasses of animals for slaughter, which implements the Food Act, and also new regulations concerning official controls.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
31
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
46-50
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—