Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny právních předpisů týkajících se masa za rok 2019

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878520" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878520 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2020-1/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2020-1/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změny právních předpisů týkajících se masa za rok 2019

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Změny v potravinářských technologiích, nabídka na trhu s potravinami a praktický dopad stanovených legislativních pravidel vedou k tomu, že dochází ke změnám a úpravě potravinářské legislativy. Všichni, kdo uvádí potraviny na trh, se musí řídit aktuálními právními předpisy. V rámci České republiky jsou závazné jak národní předpisy, tak předpisy evropské. Příspěvek shrnuje nejdůležitější změny v legislativě potravin týkajících se masa uskutečněné od 1. 1. 2019 do 1. 1. 2020. Jedná se především o novelu veterinárního zákona a některých jeho prováděcích vyhlášek, novou vyhlášku týkající se klasifikace jatečně upravených těl jatečných zvířat, která provádí zákon o potravinách a také o nová nařízení týkajících se úředních kontrol.

  • Název v anglickém jazyce

    Amendments to food legislation on meat in 2019

  • Popis výsledku anglicky

    Changes in food technology, food market supply and the practical impact of the established legislative rules lead to changes and amendments to food legislation. All those who place food on the market must comply with the current legislation. Within the Czech Republic, both national and European regulations are binding. The paper summarizes the most important changes in food legislation on meat from 1. 1. 2019 to 1. 1. 2020. These include, in particular, an amendment to the Veterinary Act and some of its implementing decrees, a new decree on the classification of carcasses of animals for slaughter, which implements the Food Act, and also new regulations concerning official controls.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    31

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    46-50

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus