Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nová vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878529" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878529 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=243807" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=243807</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nová vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Důvodem vydání vyhlášky č. 18/2020 Sb. o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta, byla skutečnost, že předchozí vyhláška č. 333/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), b), g), a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta, ve znění pozdějších předpisů, už neodpovídala současným požadavkům provozovatelů potravinářských podniků ani potřebám dozoru. Nová vyhláška zavádí některé definice výrobků a konkretizuje jejich označování tak, aby spotřebitel nebyl klamán ani uváděn v omyl o charakteru a kvalitě dané potraviny. Vyhláška nabyla účinnosti dne 1. února 2020. Je stanoveno přechodné období do 1. února 2021, kdy je možné vyrábět, označovat a uvádět na trh potraviny podle staré vyhlášky.

  • Název v anglickém jazyce

    NEW DECREE ON REQUIREMENTS FOR MILLED CORN PRODUCTS, PASTA, BAKERY PRODUCTS AND CONFECTIONERY PRODUCTS AND PASTRIES

  • Popis výsledku anglicky

    The reason for issuing Decree No. 18/2020 Coll. on requirements for milled corn products, pasta, bakery products and confectionery products and pastries was the fact that the previous Decree No. 333/1997 Coll., which implements Section18 (a), (d), (h), (i), (j) and (k) of Act No. 110/1997 Coll. on foodstuffs and tobacco products and amending certain associated Acts, for milled corn products, pasta, bakery products and confectionery products and pastries, as amended no longer complied with the current requirements of food business operators or supervisory needs. The new decree introduces certain product definitions and specifies their labelling in such a way that consumers are not mislead about the nature and quality of the food. The decree entered into force on 1 February 2020. There is a transitional period until 1 February 2021, when it is possible to produce, label and placing on the market food according to the old decree.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLVI. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-714-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    404-410

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 3. 2020

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku