Nová vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878529" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878529 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=243807" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=243807</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nová vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
Popis výsledku v původním jazyce
Důvodem vydání vyhlášky č. 18/2020 Sb. o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta, byla skutečnost, že předchozí vyhláška č. 333/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), b), g), a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta, ve znění pozdějších předpisů, už neodpovídala současným požadavkům provozovatelů potravinářských podniků ani potřebám dozoru. Nová vyhláška zavádí některé definice výrobků a konkretizuje jejich označování tak, aby spotřebitel nebyl klamán ani uváděn v omyl o charakteru a kvalitě dané potraviny. Vyhláška nabyla účinnosti dne 1. února 2020. Je stanoveno přechodné období do 1. února 2021, kdy je možné vyrábět, označovat a uvádět na trh potraviny podle staré vyhlášky.
Název v anglickém jazyce
NEW DECREE ON REQUIREMENTS FOR MILLED CORN PRODUCTS, PASTA, BAKERY PRODUCTS AND CONFECTIONERY PRODUCTS AND PASTRIES
Popis výsledku anglicky
The reason for issuing Decree No. 18/2020 Coll. on requirements for milled corn products, pasta, bakery products and confectionery products and pastries was the fact that the previous Decree No. 333/1997 Coll., which implements Section18 (a), (d), (h), (i), (j) and (k) of Act No. 110/1997 Coll. on foodstuffs and tobacco products and amending certain associated Acts, for milled corn products, pasta, bakery products and confectionery products and pastries, as amended no longer complied with the current requirements of food business operators or supervisory needs. The new decree introduces certain product definitions and specifies their labelling in such a way that consumers are not mislead about the nature and quality of the food. The decree entered into force on 1 February 2020. There is a transitional period until 1 February 2021, when it is possible to produce, label and placing on the market food according to the old decree.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XLVI. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-714-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
404-410
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
3. 3. 2020
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—