Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie cereálií

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00053378" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00053378 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie cereálií

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Je popsán význam, charakteristika, posklizňová úprava a skladování obilovin, dále technologický postup zpracování zrnin ve mlýně a finální výrobky. V pekárenské technologii suroviny a technologie výroby chleba, pečiva, cukrářských výrobků, trvanlivého pečiva, snack výrobků a těstovin. Jsou uvedeny požadavky na suroviny při chlazení a zmrazování těst a pečiva, včetně principu, způsobu a mrazící techniky.

  • Název v anglickém jazyce

    Cereal technology

  • Popis výsledku anglicky

    Is described importance, characteristic, grain processing after harvest and storage of cereals, technologic process processing cereal into flour-mill and final products. Raw materials, technology bread, pastry, short pastry, Danish pastry, snacks, pasta,noodle and confectionery into bakery technology are described. The process of refrigeration and freezing dough and pastry is presented.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    80-7157-811-8

  • Počet stran knihy

    141

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita

  • Místo vydání

    Brno

  • Kód UT WoS knihy