Technologie cereálií
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00053378" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00053378 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie cereálií
Popis výsledku v původním jazyce
Je popsán význam, charakteristika, posklizňová úprava a skladování obilovin, dále technologický postup zpracování zrnin ve mlýně a finální výrobky. V pekárenské technologii suroviny a technologie výroby chleba, pečiva, cukrářských výrobků, trvanlivého pečiva, snack výrobků a těstovin. Jsou uvedeny požadavky na suroviny při chlazení a zmrazování těst a pečiva, včetně principu, způsobu a mrazící techniky.
Název v anglickém jazyce
Cereal technology
Popis výsledku anglicky
Is described importance, characteristic, grain processing after harvest and storage of cereals, technologic process processing cereal into flour-mill and final products. Raw materials, technology bread, pastry, short pastry, Danish pastry, snacks, pasta,noodle and confectionery into bakery technology are described. The process of refrigeration and freezing dough and pastry is presented.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
80-7157-811-8
Počet stran knihy
141
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita
Místo vydání
Brno
Kód UT WoS knihy
—