Kvasné procesy v moderní pekárenské technologii
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43915580" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43915580 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22350/18:43915580
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvasné procesy v moderní pekárenské technologii
Popis výsledku v původním jazyce
Fermentační procesy provázejí zpracování obilovin pro lidskou výživu od jeho počátků na přelomu paleolitu a neolitu. Spontánně vyvedený třístupňový žitný kvas se dnes používá spíše okrajově, ale kvasy vedené ze startovacích kultur, kterých výrobci nabízejí stále širší sortiment, cíleně pro různé druhy a typy pečiva, ale také pro různé obiloviny a další plodiny, mají před sebou velkou budoucnost. A technologická zařízení pro výrobu kvasů a kvasných stupňů se vyvíjejí paralelně také. Tak aby umožňovaly široké možnosti řízení kvasných procesů a modifikaci složení jejich produktů cílené pro různé typy chleba, pečiva i dalších cereálních výrobků.
Název v anglickém jazyce
Fermentation processes in modern bread technology
Popis výsledku anglicky
The fermentation processes accompany cereal processing for human nutrition from its beginnings at the turn of the Palaeolithic and Neolithic. Nowadays spontaneously raised three-step rye sourdough uses rather marginally. The sourdough and ferment from starter cultures offer a growing range of products with target to different kinds and types of bread and bakery products. In addition, technological equipment for the production of yeasts and fermentation stages develops in parallel as well. In order to allow for wide-ranging management of fermentation processes and to modify the composition of their products for different types of breads, pastries and other cereal products.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Potravinářská revue
ISSN
1801-9102
e-ISSN
—
Svazek periodika
4
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
24-26
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—