Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvasy v pekárenské technologii

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43923910" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43923910 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2022/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2022/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvasy v pekárenské technologii

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V článku je uvedeno rozdělení chlebů (kvasový/kváskový, s kvasem, kvasového typu, tradiční kvasový) na základě legislativních požadavků vyhlášky MZe č. 18/2020 Sb. Jsou shrnuty základní termíny týkající se cereální fermentace a kvasů. Také je uveden vliv přídavku kvasů a vliv sloučenin vzniklých během fermentace na kvalitu pekařských výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Sourdough in bread technology

  • Popis výsledku anglicky

    The article presents the classification of breads (sourdough, sourdough type, and traditional sourdough) based on the legislative requirements of the Ministry of Agriculture Decree No. 18/2020. The basic terms related to cereal fermentation and sourdough are summarized. The influence of the addition of sourdough and the effect of compounds formed during fermentation on the quality of bakery products are also presented.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2022

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    7-8

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus