Kvasy v pekárenské technologii
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43923910" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43923910 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2022/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2022/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvasy v pekárenské technologii
Popis výsledku v původním jazyce
V článku je uvedeno rozdělení chlebů (kvasový/kváskový, s kvasem, kvasového typu, tradiční kvasový) na základě legislativních požadavků vyhlášky MZe č. 18/2020 Sb. Jsou shrnuty základní termíny týkající se cereální fermentace a kvasů. Také je uveden vliv přídavku kvasů a vliv sloučenin vzniklých během fermentace na kvalitu pekařských výrobků.
Název v anglickém jazyce
Sourdough in bread technology
Popis výsledku anglicky
The article presents the classification of breads (sourdough, sourdough type, and traditional sourdough) based on the legislative requirements of the Ministry of Agriculture Decree No. 18/2020. The basic terms related to cereal fermentation and sourdough are summarized. The influence of the addition of sourdough and the effect of compounds formed during fermentation on the quality of bakery products are also presented.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
3
Číslo periodika v rámci svazku
2022
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
7-8
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—