Využití kvasů v pekárenské technologii
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921825" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921825 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.svazpekaru.cz/mesicnik-pekar-cukrar/" target="_blank" >https://www.svazpekaru.cz/mesicnik-pekar-cukrar/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití kvasů v pekárenské technologii
Popis výsledku v původním jazyce
Článek je zaměřen na popis a charakteristiku cereálních kvasů (druhy, typy, různé podmínky vedení a jejich výroba). Dále je uveden technologický a nutriční význam kvasů a význam produktů fermentace v chlebu a pečivu. Je vymezen legislativní termín kvasový chléb.
Název v anglickém jazyce
Use of cereal sourdough in bakery technology
Popis výsledku anglicky
The article focuses on the description and characteristics of cereal sourdoughs (species, types, different conditions of backslopping and sourdough production). The technological and nutritional importance of sourdough and the importance of fermentation products in bread and bakery are also presented. The legislative term sourdough bread is defined.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Pekař a cukrář
ISSN
1213-2403
e-ISSN
—
Svazek periodika
-
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
22-25
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—