Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití kvasů v pekárenské technologii

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921825" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921825 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.svazpekaru.cz/mesicnik-pekar-cukrar/" target="_blank" >https://www.svazpekaru.cz/mesicnik-pekar-cukrar/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití kvasů v pekárenské technologii

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek je zaměřen na popis a charakteristiku cereálních kvasů (druhy, typy, různé podmínky vedení a jejich výroba). Dále je uveden technologický a nutriční význam kvasů a význam produktů fermentace v chlebu a pečivu. Je vymezen legislativní termín kvasový chléb.

  • Název v anglickém jazyce

    Use of cereal sourdough in bakery technology

  • Popis výsledku anglicky

    The article focuses on the description and characteristics of cereal sourdoughs (species, types, different conditions of backslopping and sourdough production). The technological and nutritional importance of sourdough and the importance of fermentation products in bread and bakery are also presented. The legislative term sourdough bread is defined.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Pekař a cukrář

  • ISSN

    1213-2403

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    -

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    22-25

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus