Inteligentní a aktivní vlastnosti jedlých karagenanových a chitosanových obalů s přídavkem rostlinných extraktů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878639" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878639 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vfu.cz/files/upload/sekretariat-prorektra-pro-vzdelavani/Sbornik_IGA_2020.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/upload/sekretariat-prorektra-pro-vzdelavani/Sbornik_IGA_2020.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Inteligentní a aktivní vlastnosti jedlých karagenanových a chitosanových obalů s přídavkem rostlinných extraktů
Popis výsledku v původním jazyce
Produkce minimálně upravených potravin je v poslední době stále více žádanější, vyskytují se nejrůznější krájené zeleninvé i ovocné saláty, u kterých je nutné zajistit, co nejdelší trvanlivost a atraktivnost pro spotřebitele, kdy se tak pro krájené kousky ovoce nebo zeleniny mohu použít různé povlaky na bázi polysacharidů, tuků a proteinů, které mohou základ povlak tvořit samostatně ale i společně v různých poměrech, dále také do jedlých povlaků mohou být přidávány různé přírodní extrakty, které obohacují povlak a tím také mohou zlepšovat vlastnosti balených potravin.
Název v anglickém jazyce
Intelligent and active properties of edible carrageenan and chitosan packaging with the addition of plant extracts
Popis výsledku anglicky
The production of minimally processed foods has recently become more and more popular, there are a variety of sliced ??vegetable and fruit salads, for which it is necessary to ensure the longest possible shelf life and attractiveness for consumers, when different slices of fruit or vegetables can be used polysaccharides, fats and proteins, which can form the base of the coating individually or together in different proportions, as well as various natural extracts can be added to edible coatings, which enrich the coating and thus can also improve the properties of packaged foods.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků z výsledků řešení projektů IGA VFU Brno 2020
ISBN
978-80-7305-848-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
63-67
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
10. 12. 2020
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—