Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Inteligentní a aktivní vlastnosti jedlých karagenanových a chitosanových obalů s přídavkem rostlinných extraktů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878639" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878639 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vfu.cz/files/upload/sekretariat-prorektra-pro-vzdelavani/Sbornik_IGA_2020.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/upload/sekretariat-prorektra-pro-vzdelavani/Sbornik_IGA_2020.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Inteligentní a aktivní vlastnosti jedlých karagenanových a chitosanových obalů s přídavkem rostlinných extraktů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Produkce minimálně upravených potravin je v poslední době stále více žádanější, vyskytují se nejrůznější krájené zeleninvé i ovocné saláty, u kterých je nutné zajistit, co nejdelší trvanlivost a atraktivnost pro spotřebitele, kdy se tak pro krájené kousky ovoce nebo zeleniny mohu použít různé povlaky na bázi polysacharidů, tuků a proteinů, které mohou základ povlak tvořit samostatně ale i společně v různých poměrech, dále také do jedlých povlaků mohou být přidávány různé přírodní extrakty, které obohacují povlak a tím také mohou zlepšovat vlastnosti balených potravin.

  • Název v anglickém jazyce

    Intelligent and active properties of edible carrageenan and chitosan packaging with the addition of plant extracts

  • Popis výsledku anglicky

    The production of minimally processed foods has recently become more and more popular, there are a variety of sliced ??vegetable and fruit salads, for which it is necessary to ensure the longest possible shelf life and attractiveness for consumers, when different slices of fruit or vegetables can be used polysaccharides, fats and proteins, which can form the base of the coating individually or together in different proportions, as well as various natural extracts can be added to edible coatings, which enrich the coating and thus can also improve the properties of packaged foods.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků z výsledků řešení projektů IGA VFU Brno 2020

  • ISBN

    978-80-7305-848-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    63-67

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    10. 12. 2020

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku